Rutinellenőrzés leplezte le a hamis marhahúst

agrarszektor.hu
Ló és sertéshússal kevert marhahúshamburgereket talált az ír élelmiszerrbiztonsági hatóság (FSAI)számos ír és brit szupermarket polcain.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Rutinellenőrzések során akadtak ló- és sertéshús nyomait tartalmazó marhahúshamburgereket a Tesco, az Aldi, a Lidl és az Iceland hálózatok írországi és nagy-britanniai üzleteiben az FSAI ellenőrei. A tipikus arány nem haladta meg ugyan 0,1-0,3 százalékot a legtöbb esetben, ugyanakkor találtak olyan terméket is, mely csaknem 30 százalékban tartalmazott lóhúst.

Az FSAI vezérigazgatója, Alan Reillye úgy nyilítkozott, a sertéshússal való minimális szennyezettséget bizonyos mértékben indokolhatja, ha a kibocsájtó üzemben a marha mellett sertésfeldolgozással is foglalkoznak, azonban a lóhúsra ez nem magyarázat, Írországban ugyanis egyáltalán nem jellemző ennek fogyasztása.

A Tesco műszaki igazgatója, Tim Smith arról tájékoztatta a sajtót, hogy valamennyi érintett beszállítótól származó hústerméket azonnal bevontak. Az FSAI 27 hamburgerfélét vizsgált, ezek 37 százalékában találtak lótól, 85 százalékában pedig sertéstől származó húst. Az ezeken felül vizsgált 31 marhahústermék közül 21 ugyancsak tartalmazott sertést. A vizsgálat jelenleg két ír és egy brit húsfeldolgozóra összpontosul.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?