Lendületben a búza árfolyama

agrarszektor.hu
Az elmúlt héten az USDA riport hatása dominálta a piacot, mely általánosságban véve igen kedvezőnek bizonyult. Míg a szója és a kukorica piacai pillanatnyi levegővételhez jutottak, addig búza technikailag ki tudott lépni a csökkenő trendből - mondta el a Solar Capital árutőzsdei kereskedője.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Január harmadik hete végre egyértelműen a búza lendületes növekedését hozta magával, a hétfői 761 dollárcentes nyitáshoz képest a mai napig 36 centtel tudott emelkedni. Ez egyfelől közel 5 százalékos növekedést jelent, ugyanakkor a 800 centes árszintet megközelítve a csökkenő trendből való kitörést is egyben. Länger Péter szerint ennek köszönhetően az elkövetkezendő időszakban viszonylag tartósan a 800-820 centes sávban tud maradni az árfolyam, valószínűleg csak a 820-830 centes szintet elérve indul meg újra lefelé.


Korántsem fest ennyire rózsás képet a szója, habár immár második hete figyelhető meg minimális javulás az árfolyamváltozásokban. Ennek mértéke azonban minimális, ráadásul a fundamentumok komolyabb változása híján nem várható komolyabb kitörés. Vélhetően leginkább a búza keltette pozitív hangulat rángatja feljebb az árfolyamot, valószínűleg lassan lassú lecsorgás veszi kezdetét, melynek következtében két héten belül visszatérhet az 1400 dollárcentes szint alá.


A kukorica esetében határozottan lefelé irányuló korrekció várható, ahogy a szójánál úgy itt is elsősorban a kedvező hangulat számlájára írható a növekedés. Minimális potenciál még akad benne, a minimálisan emelkedő trend egyelőre a mai napon sem tört meg, ugyanakkor hamarosan elérheti maximumát, ahonnan már csak lefelé vezet az út. 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 16. 05:58