Fennakadtak az ellenőrzésen a sütnivaló kolbászok

agrarszektor.hu
Túl zsírosak voltak, vagy sok volt bennük a víz.

A sütnivaló kolbászok 25 százaléka nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak - derült ki a fogyasztóvédelmi hatóság ellenőrzésein. A többi vizsgált kolbász, illetve parasztkolbász megnevezésű termék viszont teljesítette az élelmiszerkönyvben meghatározott fehérje-, zsír- és víztartalom értékeket.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) az MTI-hez eljuttatott közleményében tudatta, hogy az idén 23 kolbász, sütnivaló kolbász, illetve parasztkolbász laboratóriumi ellenőrzését végezték el. Azt vizsgálták, hogy a Magyar Élelmiszerkönyv által előírt követelmények teljesülnek-e az adott termékek esetében.

A kifogásolt sütnivaló kolbászok közül egy terméknél a 60 százalékban maximalizált víztartalom jelentősen túllépte a megengedett határértéket, a többi terméknél a zsírtartalom értéke kirívóan haladta meg határértéket, a legfeljebb 35 százalékban rögzített mennyiség helyett 48 százalék zsírtartalmat mértek.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

KWS – tíz éve első a repcetáblákon*, első az innovációban! (x)

Az utóbbi évek különös kihívások elé állították a repce termesztőket. Míg 10 évvel ezelőtt a termésszint növelése állt a középpontban, mára a termésbiztonság, a kockázatok minél jobb kezelése és ezek által a gazdaságos termesztés fenntartása a célkitűzés.

EZT OLVASTAD MÁR?