Tömeges halpusztulás az Ormánságban

agrarszektor.hu
Az elhullás betehet az Ős-Dráva Programnak is.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Haladéktalan tájékoztatást kért az Ormánság területén átfolyó Fekete-víz Drávához közeli szakaszán történt aggasztó méretű halpusztulás miatt Tiffán Zsolt, az Ős-Dráva Program összehangolásáért felelős kormánybiztos, fideszes országgyűlési képviselő.

Több pécsi hírportál adta hírül hétfőn reggel, hogy tömeges halpusztulásra figyeltek fel a Fekete-víz Drávához közeli szakaszán Baranyában. Az értesülések szerint egy horgász néhány száz méter megtétele alatt két tucat élettelen csukát emelt ki a vízből és további nagyon sok haltetemet, illetve láthatóan az életéért küzdő, pipáló süllőt, harcsát, sügért látott. A pusztulás a múlt héten kedden kezdődött. Szürkés, zöldes, habos volt a víz és a halak megfulladtak, nem jutottak elegendő oxigénhez - jelentették a hírportálok.

Tiffán Zsolt közleménye szerint a politikus tájékoztatást kért a Duna-Dráva Nemzeti Park igazgatójától, a Dél-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatójától, valamint a Dél-Dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség igazgatójától a kialakult helyzetről, annak okairól és a lehetséges megoldásokról.

Úy fogalmazott: "az Ormánság fellendítésének munkája forog veszélyben akkor, amikor valaki vagy valakik károkozó tevékenysége veszélyezteti az Ormánság természeti értékeit és élővilágát, ezért a leghatározottabban fellépek ennek védelmében". Az MTI az ügyben kereste a Dél-Dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőséget; a szervezet későbbre ígért tájékoztatást.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?