60 ezren nem fizették még be a kamarai tagdíjat

MTI
Sokan lógnak még a díjjal a NAK szerint.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) számításai szerint nagyjából 50-60 ezren tartozhatnak még a kamarai tagdíjjal és mintegy 12 ezer törlési kérelem vár feldolgozásra. A szervezet azonban továbbra is befogadja a késlekedők dokumentációját, egyelőre egyetlen ügyet sem továbbított az adóhatóság felé behajtás érdekében - írja keddi cikkében a Napi Gazdaság.

A tagdíj bevallási és fizetési határideje augusztus végén járt le. Október 25-ig 290 ezren vallották be a 2013-ra esedékes tagdíjat, összesen 3 milliárd forint értékben. Eddig 170 ezren átutalással meg is fizették a tagdíjat, a csekkes tranzakciókat pedig folyamatosan dolgozza fel a kamara, ez nagyságrendileg 120 ezres állományt jelent.

A tapasztalatok szerint sokszor azért nem jelentkeztek az érintettek, mert azt hitték, a kamarai hozzájárulás megfizetésével már eleget tettek a kötelezettségüknek - közölte a Napi Gazdasággal a NAK.

A zavart az okozhatja, hogy míg a Magyar Kereskedelmi és Iparkamaránál nincs kötelező tagság, sem kötelező tagdíj - csak kötelező regisztráció, illetve éves kamarai hozzájárulás -, addig az agrárgazdasági kamaránál a tagság a teljes agrárszektor számára kötelező, tagdíj is van, ám a regisztrációt csak a tagnévsor összeállítása, az első megyei tisztségviselő-választás érdekében írta elő a törvény. A regisztrációs díjat is csak egyszer kellett megfizetni, hogy a tisztségviselők megválasztásával kapcsolatos ügyeket finanszírozzák - írja az újság.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?