Lesz költözés vagy nem? - Erről tájékoztatják Orbánt

agrarszektor.hu
Előterjesztés készül a kormány számára arról, Debrecenbe költözzön-e 2016. március 15-ig a Földművelésügyi Minisztérium (FM). Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az agrárszektor.hu-nak elmondta, hogy a kormányelőterjesztés a pró és a kontra érveket egyaránt tartalmazza majd.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Egy év múlva Debrecenben működhet a Földművelésügyi Minisztérium, ha a kormány a költözés mellett határozna. Egyelőre nem született döntés, de Fazekas Sándor az agrárszektor.hu-val az AGRYA - Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége közelmúltbeli konferenciáján azt közölte, hogy kormányelőterjesztés készül az ügyben. A tárca vezetője nem kívánta részletezni, mi a minisztérium előzetes álláspontja, de azt elmondta, hogy az előterjesztés a pró és a kontra érveket egyaránt tartalmazza majd.

Mint ismert, a kormány tavalyi megalakulása után jelentették be, hogy az agrártárcának meg kell vizsgálnia: legkésőbb 2016. március 15-ig teljes szervezete Debrecenbe költözhet-e a budapesti Kossuth Lajos térről. Az elmúlt év júniusában a költözést kész tényként jelentették be, miután Fazekas Sándor egyeztetett Kósa Lajos akkori debreceni polgármesterrel. Azóta azonban az ügy "lappangó témává" vált, és a tárca vezetője egy közelmúltbeli képviselői kérdésre is azt válaszolta, hogy az áthelyezésről érdemi kormánydöntés nem született, "de ha ilyen születik, megteszik a szükséges lépéseket."

Már vidéken működik ugyanakkor a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési államtitkársága, amely januártól költözött Kecskemétre. Korábban a vidékfejlesztés is az agrártárcához tartozott, de a tavalyi országgyűlési választások után a Lázár János vezette Miniszterelnökséghez helyezték át.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55