Közelít a 312-höz a forint

agrarszektor.hu
Péntek reggel sem mozdult érdemben a forint az euróval szemben, így már napok óta a 312-es szinten mozog a jegyzés. Közben a dollár 1,17 alá erősödött vissza az euró ellenében, és ma reggel is folytatja a kapaszkodást - írja a Portfolio.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A forint 311,75-nél kezdi a napot az euróval szemben, ez alig maradt el a csütörtök esti szinttől. A dollár jegyzése 266,3 körül járt, míg a svájci frank 271,95 forintba került. Az utóbbi napokban a forint a 312-es árfolyamot kerülgeti az euróval szemben, onnan nem nagyon tud elszakadni egyik irányba se.

Most éppen a 312-höz vonzódik a forint

A versenytársak közül a lengyel zloty és a cseh korona is a forinthoz hasonlóan minimális mértékben erősödött az euróval szemben. A feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemben, akárcsak a török líra, míg a dél-afrikai rand 0,1 százalékos erősödéssel kezdte a napot.

A dollár tegnap ismét erősödött az euróval szemben, így 1,17 alá esett vissza az árfolyam. Ma reggel 0,1 százalékos további javulást mutat az amerikai deviza, így 1,1695 körül jár a keresztárfolyam. A japán jen eközben 0,15 százalékkal gyengült a dollárral szemben, míg az angol font 0,3 százalékot veszített érékéből.

Most éppen a 312-höz vonzódik a forint

A makroadatok közül ma elsősorban a délután érkező amerikai munkaerőpiaci statisztikára figyelnek a befektetők, emellett magyar idő szerint este több Fed-döntéshozó is megszólal.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?