Veszik a forintot

agrarszektor.hu
Hamar ledolgozta a forint a szeptemberi jegybanki lazítás hatását, már erősebb, mint az MNB lépései előtt. Éppen ezért a múlt hét végén megint verbális intervencióval próbálkozott, de annak hatása is csak percekig tartott. Már 307,5 közelében jár az euró-forint árfolyam - írja a Portfolio.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!


Erősödik a forint, 307,5 alatt az euró-forint kurzus. 

A dollárral szemben 261,3 körül indult a forint hete, ebben a devizapártban majdnem egy százalékos forintgyengülést láttunk az utóbbi egy hónapban.

A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is stagnálással indítja a napot az euróval szemben, míg a feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,1 százalékkal gyengült a dollár ellenében, a török líra 0,2 százalékot veszített, míg a dél-afrikai rand 0,3 százalékos gyengülést mutatott.

A dollár érezhető erősödéssel kezdi a hetet, 0,25 százalékos csökkenés után az euró-dollár jegyzés megint 1,18 alatt jár. A japán jen eközben minimálisan még a dollárral szemben is erősödni tudott, míg az angol font 0,1 százalékot veszített.


CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2022. december 6. 22:38