Az év eleje óta nem mozdul a forint

agrarszektor.hu
Hétfő reggelre sem tudott érdemben elmozdulni a forint, és gyakorlatilag az év eleje óta 308-310 között ingadozik a magyar deviza az euróval szemben. A török líra piacán a szíriai háború miatt látni nagyobb kilengéseket, a dél-afrikai rand pedig szárnyalással kezdte a napot - írja a Portfolio.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A forint 309,16-nál kezdte a hetet az euróval szemben, ez szinte fillérre pontosan megegyezik a péntek esti árfolyammal. A magyar deviza az év eleje óta nem tud jelentősen elmozdulni, a 308-310 közötti szűk sávban ingadozik a jegyzés. Innen az MNB jövő heti kamatdöntő ülése mozdíthatja ki valamerre a forintot. A dollárral szemben 252,83-nál járt a jegyzés, az utóbbi hetekben a dollár árfolyamának változása mozgatta ezt a devizapárt.

Nem szabadul a forint a 309-től

A forint versenytársai közül a lengyel zloty 0,1 százalékos erősödéssel kezdte a hetet, a cseh korona pedig minimális javulást mutat. A feltörekvő piacokon a török líra napok óta nagy kilengéseket mutat a szíriai kurdok elleni háború miatt. Ma reggel 0,3 százalékkal gyengült a líra a dollárral szemben, közben az orosz rubel alig rezdül, a dél-afrikai rand viszont 0,8 százalékos szárnyalást mutat.

1,22 felett az euró-dollár jegyzés sem mutat már érdemi mozgást, a korábbi euróerősödés a jelek szerint kifulladt. Most 1,223-nál jár a jegyzés, ami 0,1 százalékkal magasabb a péntek estinél. A japán jen eközben 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemben, míg az angol font 0,15 százalékos erősödéssel kezdte a napot.

Nem szabadul a forint a 309-től

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?