Nem tud elszakadni a forint a 314-től

agrarszektor.hu
Óvatos erősödéssel kezdte a napot a forint az euróval szemben, de érdemben nem tud eltávolodni a jegyzés a 314-es szinttől. A nemzetközi devizapiacon az euró gyengülését lehet kiemelni, az olasz választáson kialakuló patthelyzet miatt botladozik a közös deviza.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Hétfő reggel 313,63-nál járt a forint az euróval szemben, ami 0,1 százalékkal volt alacsonyabb a péntek esti szintnél. A forint a múlt heti lassú, fokozatos gyengülés után megtorpant idei mélypontja környékén, a 315-ös szintet már nem tudta érdemben megközelíteni. Pedig felette nyílna meg egy komolyabb mélypont, 2016 nyara óta nem volt 315,2 felett az euró-forint jegyzés. A dollárral szemben 255,5 körül indul a hét a forint piacán, míg a svájci frank 272,4 forintba kerül.

Gyengül az euró az olasz eredmények láttán

A forint versenytársai közül a régióban a lengyel zloty kismértékben erősödött, a cseh korona viszont 0,1 százalékos gyengüléssel kezdett az euróval szemben. A feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,6 százalékkal gyengült a dollárral szemben, a török líra 0,4 százalékos eséssel kezdett, míg a dél-afrikai rand szintén több mint fél százalékos eséssel nyitotta a hetet.

A vasárnapi olasz választásról érkező előzetes eredmények szerint a legvalószínűbb, hogy patthelyzet alakul ki, nehéz lesz kormányzóképes erőnek összeállnia. A hír hallatán az euró rögtön gyengülni kezdett a dollárral szemben, 0,4 százalékkal esett vissza az euró-dollár jegyzés 1,2283-ig. Közben a japán jen 0,3 százalékkal erősödött a dollárral szemben, az angol font pedig 0,1 százalékkal esett vissza.

Gyengül az euró az olasz eredmények láttán

Ma valószínűleg az olasz hírek határozzák majd meg a piaci hangulatot, emellett a múlt héten Donald Trump szavai borzolták a kedélyeket, hiszen a szakértők attól félnek, hogy egy kereskedelmi háborúba sodorja a világot az amerikai elnök.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?