Ez a felmérés sok mindent megmagyaráz: a gazdáknak nem a versenyképesség a legfontosabb

agrarszektor.hu
Egy új felmérés szerint az angol farmerek felismerték a környezet értékeinek védelmét és már fontosabbnak tartják, hogy fenntartható gazdaságot vezessenek, semmint hogy mindenáron kizsigereljék a földet. Kezd hódítani a hosszútávú gondolkodás és az ökológiai szemlélet. A felmérést 500 angol gazdálkodó bevonásával végezték el.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Egy friss brit felmérés szerint az angol gazdálkodók fontosabbnak tartják a környezet védelmét és az állatok jóllétét, mint a termelékenységet. A pár napja publikált kutatás azt mutatta ki, hogy a gazdák 80 százaléka szerint a környezet és a természet épsége fontos a mezőgazdaságban, valamint a gazdálkodók 56,2 százaléka szerint a környezetszennyezés megelőzését a kormányzatnak aktívan támogatnia kell. Fontosnak gondolja a gazdák 50,4 százaléka az állatok jóllétét, a 41 százléka a természetes élőhelyek helyreállítását, 38,2 százalékuk pedig a biodiverzitás megőrzését. Ezek mind fontosabbak voltak a felmérésben, mint az élelmiszertermelés, vagy a versenyképesség, amely a gazdák 38 százalékának volt csak fontos - írta a South West Farmer brit agrárlap. A fontossági sorrendben a termőföld megőrzése és a termés 37,2 százaléknak volt fontos, míg a fák, a növények és a méhek egészségének megőrzése 35 százaléknak.

Fontos megállapítások voltak a kutatásban

  • A gazdálkodók fele egyetért azzal az alapelvvel, hogy közpénzt csak közcélokra adjon az állam és ne magánvállalkozásoknak. (Egyharmaduk semleges, egyharmaduk nem ért ezzel egyet.) A fiatalabb gazdálkodók értenek ezzel egyet leginkább.
  • A gazdálkodók 40 százaléka érzi komoly problémának az időjárás kiszámíthatatlanságát, amit a klímaváltozás okoz.
  • Annak ellenére, hogy fontosnak tartják a környezet védelmét, a gazdálkodók harmada semmit nem tesz annak érdekében, hogy legalább a saját gazdaságában megoldjon bizonyos felmerülő problémákat. 44 százalékuk foglalkozik bizonyos problémákkal; minden ötödik pedig több, mitn három problémával foglalkozik.
  • Gondot jelent sokaknak a bizonytalanság és a tőkehiány is, amit főleg a Brexit lehetősége okoz.
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?