Ez a felmérés sok mindent megmagyaráz: a gazdáknak nem a versenyképesség a legfontosabb

agrarszektor.hu
Egy új felmérés szerint az angol farmerek felismerték a környezet értékeinek védelmét és már fontosabbnak tartják, hogy fenntartható gazdaságot vezessenek, semmint hogy mindenáron kizsigereljék a földet. Kezd hódítani a hosszútávú gondolkodás és az ökológiai szemlélet. A felmérést 500 angol gazdálkodó bevonásával végezték el.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Egy friss brit felmérés szerint az angol gazdálkodók fontosabbnak tartják a környezet védelmét és az állatok jóllétét, mint a termelékenységet. A pár napja publikált kutatás azt mutatta ki, hogy a gazdák 80 százaléka szerint a környezet és a természet épsége fontos a mezőgazdaságban, valamint a gazdálkodók 56,2 százaléka szerint a környezetszennyezés megelőzését a kormányzatnak aktívan támogatnia kell. Fontosnak gondolja a gazdák 50,4 százaléka az állatok jóllétét, a 41 százléka a természetes élőhelyek helyreállítását, 38,2 százalékuk pedig a biodiverzitás megőrzését. Ezek mind fontosabbak voltak a felmérésben, mint az élelmiszertermelés, vagy a versenyképesség, amely a gazdák 38 százalékának volt csak fontos - írta a South West Farmer brit agrárlap. A fontossági sorrendben a termőföld megőrzése és a termés 37,2 százaléknak volt fontos, míg a fák, a növények és a méhek egészségének megőrzése 35 százaléknak.

Fontos megállapítások voltak a kutatásban

  • A gazdálkodók fele egyetért azzal az alapelvvel, hogy közpénzt csak közcélokra adjon az állam és ne magánvállalkozásoknak. (Egyharmaduk semleges, egyharmaduk nem ért ezzel egyet.) A fiatalabb gazdálkodók értenek ezzel egyet leginkább.
  • A gazdálkodók 40 százaléka érzi komoly problémának az időjárás kiszámíthatatlanságát, amit a klímaváltozás okoz.
  • Annak ellenére, hogy fontosnak tartják a környezet védelmét, a gazdálkodók harmada semmit nem tesz annak érdekében, hogy legalább a saját gazdaságában megoldjon bizonyos felmerülő problémákat. 44 százalékuk foglalkozik bizonyos problémákkal; minden ötödik pedig több, mitn három problémával foglalkozik.
  • Gondot jelent sokaknak a bizonytalanság és a tőkehiány is, amit főleg a Brexit lehetősége okoz.
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13