Jó hír érkezett: komoly segítséget kapnak a magyar mezőgazdaság szereplői

agrarszektor.hu
Megjelent az Agrárláz 2020, a Takarékbank elemzőinek kiadványa, amely nagy segítséget jelenthet a sorsdöntő évek előtt álló magyar mezőgazdaság szereplőinek. Az átfogó szakmai anyag hozzájárulhat ahhoz, hogy a termelők és a gazdák jobban ki tudják használni a kínálkozó lehetőségeket, és csökkenthessék a lehetséges kockázatokat. Emellett a könyvben szereplő hiteles információk szintetizálása és értékelése nagyobb kiszámíthatóságot és jövedelmezőbb gazdálkodást biztosít.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Az európai uniós támogatások a következő pénzügyi ciklusban jelentős csökkenésnek indulhatnak. A fejlesztési, beruházási kényszert erősíti a munkaerőhiány, továbbá az egyre erősödő nemzetközi verseny is, amelyet súlyosbíthat, hogy az EU tovább könnyítheti az olcsó agrártermékek beáramlását az európai piacra. A Takarékbank Agrárláz 2020 kiadványának alapvető célja számot adni a 2019. évi piaci folyamatokról, bemutatni a legfontosabb trendeket és összefüggéseket, valamint ismertetni a 2020-ra vonatkozó elemzői várakozásokat. Mivel már az elmúlt évet és várhatóan az elkövetkezőket is alapvetően meghatározza majd a nagyobb bizonytalanság és az ebből fakadó piaci kilengések, kiemelten fontossá válik az alkalmazkodóképesség. Ehhez jelenthet támpontot a könyvben szereplő hiteles információk szintetizálása és értékelése, amely segítheti a lehetőségek jobb kihasználását és a kockázatok csökkentését, azaz nagyobb kiszámíthatóságot és jövedelmezőbb gazdálkodást biztosít.

Leskó Tamás, Hollósi Dávid, Bán Zoltán

A kiadványt a Takarékbank Agrár üzletág vezetői mutatták be a Portfolio Agrárium 2020 konferencián, Kecskeméten. Az eseményt megnyitó Nagy István agrárminiszter a kiadott könyvről elmondta, hogy óriási segítséget jelenthet a magyar gazdák számára.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?