Portfolio Agrár Klub: Sorsdöntő változások előtt a magyar élelmiszeripar

Portfolio Agrár Klub: Sorsdöntő változások előtt a magyar élelmiszeripar

agrarszektor.hu
Május 27-én, online Agrár Klub keretében mutatja be a Portfolio Csoport, milyen közvetlen támogatások, vidékfejlesztési pályázatok és új felhívások állnak a hazai élelmiszeripari szereplők rendelkezésére 2021-ben, kik tudnak majd fejleszteni, és kik nem, várható-e, hogy elindul a beruházási dömping a magyar élelmiszeriparban, illetve hogyan tud reagálni az ágazat az elszálló gabonaárakra, és a növekvő alapanyagárakra. A regisztrációhoz kötött rendezvényen a résztevők az Agrárminisztérium, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Felelős Élelmiszergyártók Szövetsége, a Magyar Pékszövetség, a hazai bankszektor és az üzleti élet legmeghatározóbb képviselőitől kaphatnak első kézből információkat arról, hogy a soha nem látott mértékű támogatások révén mennyire lehet növelni az ágazat versenyképességét, és visszatérhet-e újra meghatározó szereplőként a nemzetközi versenybe a magyar élelmiszeripar.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A koronavírus-járvány miatt jelentősen felértékelődött az élelmiszeripar szerepe nemcsak a világon, de Magyarországon is, és habár az ágazat megbízhatónak bizonyult a válsághelyzetben, komoly figyelem irányult rá minden országban. Mindezt jól mutatja az is, hogy a Közös Agrárpolitika (KAP) uniós és hazai forrásai révén 2027-ig összesen 7537 milliárd forint érkezik a magyar vidék, a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar fejlesztésére. Ez utóbbi nagy hangsúlyt kap majd a következő időszakban, hiszen az egyik legnagyobb feldolgozóipari ágazatnak számít Magyarországon, így a korábbi uniós ciklushoz képest jelentősen nagyobb keretre, mintegy 750 milliárd forintra pályázhatnak majd az élelmiszeripar szereplői. A támogatások már idén elindulnak, először azok a vállalkozások pályázhatnak, amelyek kisebb élelmiszerfeldolgozói fejlesztéseket terveznek, ezt követően pedig a nagy élelmiszeripari projektek pályázatai jelennek meg.

A Portfolio Agrár Klub áttekintéséhez kattintson ide>>

A május 27-ei online Portfolio Agrár Klub azt mutatja be, milyen közvetlen támogatások, vidékfejlesztési pályázatok és új felhívások állnak a hazai élelmiszeripari szereplők rendelkezésére 2021-ben, kik tudnak majd fejleszteni, és kik nem, várható-e, hogy elindul a beruházási dömping a magyar élelmiszeriparban, illetve hogyan tud reagálni az ágazat az elszálló gabonaárakra, és a növekvő alapanyagárakra. A rendezvényen a résztevők az Agrárminisztérium, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Felelős Élelmiszergyártók Szövetsége, a Magyar Pékszövetség, a Takarékbank és az üzleti élet legmeghatározóbb képviselőitől kaphatnak első kézből információkat arról, hogy a soha nem látott mértékű támogatások révén mennyire lehet növelni az ágazat versenyképességét, és visszatérhet-e újra meghatározó szereplőként a nemzetközi versenybe a magyar élelmiszeripar.

Az előadók listáját itt tekintheti meg>>

A Portfolio Agrár Klub teljes programját itt érheti el>>

A Portfolio Agrár Klub egy olyan sorozat, amely időről időre az agrárium legfontosabb és legaktuálisabb témáival foglalkozik, és tárgyalja meg azokat szakértők segíségével. A 2020-ban megrendezett klubokon foglalkoztunk többek között az agráradózással, valamint a vírusválságban megnyíló új agrárpályazatokkal, 2021-ben az első online Agrár Klubon az osztatlan közös tulajdon megszüntetéséről szóló törvényt elemeztük ki, a második klubon a Közös Agrárpolitika, valamint a 2021-ben várható támogatási és finanszírozási lehetőségek voltak a középpontban, a harmadikon pedig a takarmányár-robbanást vitattuk meg a szakma legmeghatározóbb szereplőivel. A május 27-ei Portfolio Agrár Klubon a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

A jelentkezési feltételekről itt tájékozódhat>>

Portfolio Agrárdíjak 2021
Idén év végén decemberben is kiosztja a Portfolio Csoport a Portfolio Agrárdíjakat az Agrárszektor 2021 Konferencián. Ebben az évben nyolc kategóriában díjazzuk a hazai agrárgazdaság legjobbjait és a legkiemelkedőbb agrárgazdasági teljesítményeket.
A Portfolio az érdeklődéseket az agrarszektordijak@portfolio.hu e-mail címen fogadja 2021. június 30-ig.
A Portfolio Agrárdíjak 2021 kategóriái:
  • Az év növénytermelője
  • Az év állattenyésztője
  • Az év kertészete
  • Az év fiatal agrárszakembere
  • Az év női agrárvállalkozója
  • Az év agrárberuházása
  • Az év agrárinnovációja
  • Portfolio Agrárgazdaságért díj
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03