Koronavírus: Brüsszel arra kéri a tagállamokat, engedjék utazni az idénymunkásokat

agrarszektor.hu
Hétfőn ajánlásokat jelentetett meg az Európai Bizottság arra vonatkozóan, hogyan kellene rugalmasnak lenniük a tagállamoknak a koronavírus-járvány miatt elrendelt határzárak idején. A felhívásban Brüsszel többek között arra kéri a tagállamokat, hogy szervezzék meg a mezőgazdasági idénymunkára igyekvő munkások utaztatását.

Agrárszektor 2022 konferencia

Jövő héten érkezik az idén 10 éves Agrárszektor konferencia, a hazai agrárium kiemelkedő kétnapos szakmai eseménye Siófokon! Gazdálkodók, döntéshozók, véleményformálók, vállalati csúcsvezetők, élelmiszeripari szakértők, államigazgatási topvezetők egy helyen, egy időben az agrárium csúcstalálkozóján! 

Az Európai Bizottság hétfőn ajánlásokat jelentetett meg, hogyan kellene rugalmasnak lenniük az uniós tagállamoknak a járvány miatt elrendelt határzárak idején - írja a 444.hu. A felhívásban többek között az is szerepel, hogy a tagállamok szervezzék meg a mezőgazdasági idénymunkákra igyekvő munkások utaztatását - ez jórészt azt jelenti, hogy a keleti tagállamokból engedjék nyugatra menni a napszámosokat, mert félő, hogy nem lesz, aki betakarítsa a termést. Az Európai Bizottság szerint ugyanígy az egészségügyi dolgozók szabad mozgását is biztosítania kellene a tagállamoknak. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubilál a hazai agrárium hagyományos, év végi csúcsrendezvénye
EZT OLVASTAD MÁR?