Együttműködési megállapodást kötött a MAGOSZ és a Debreceni Egyetem

Együttműködési megállapodást kötött a MAGOSZ és a Debreceni Egyetem

agrarszektor.hu
Új távlatokat nyit a magyar agráriumban az ifjú gazdák és az egyetemi hallgatók együttműködési megállapodása. A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) Hajdú-Bihar megyei ifjú gazdaköre és a Debreceni Egyetem Mezőgazdasági-, Élelmiszertudományi és Környezettudományi Karának Hallgatói Önkormányzata közötti megállapodás célja, hogy az egyetemekről kikerülő fiatal agrármérnökök már az egyetemi éveik alatt élő kapcsolatot alakítsanak ki a szakmai szervezettekkel. A megállapodás jelentőségét mutatja, hogy ez a gyakorlati tapasztalatcsere nagyban javíthatja a gazdák versenyképességét a hazai és az európai piacon egyaránt.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Szigeti Szabolcs megyei ifjú gazda vezető és Hegedűs Tibor HÖK elnök által aláírt megállapodás értelmében a szervezetek kölcsönösen segítik egymást a fiatal gazdálkodók tájékoztatásában, és a pályázati-fejlesztési lehetőségek kiaknázásában. A fiatalok az együttműködés során kiemelten fontosnak tartják az ifjú magyar gazdálkodók érdekérvényesítésének és versenyképességének erősítését is.

A megállapodás jelentőségét mutatja az is, hogy az ünnepélyes aláíráson részt vett Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke és Prof. dr. Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora is, míg a MAGOSZ Ifjú Gazda Tagozatát Papp Zsolt országos elnök, a Debreceni Egyetem Mezőgazdasági-, Élelmiszertudományi és Környezettudományi Karát pedig Dr. Stündl László dékán képviselte.

A MAGOSZ-os ifjú gazdák és az egyetemi hallgatók októberi megállapodását várhatóan rövid időn belül további együttműködések követik.

(A cikkben felhasznált képek a MAGOSZ és a Debreceni egyetem tulajdonát képzik.)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?