Ők most a leggazdagabb agrárvállalkozók Magyarországon: itt a lista!

Ők most a leggazdagabb agrárvállalkozók Magyarországon: itt a lista!

agrarszektor.hu
Közel 480 milliárd forintos vagyonnal Mészáros Lőrinc vezeti a Forbes "Az 50 leggazdagabb magyar"-ról összeállított legfrissebb listáját. Második helyen Csányi Sándor áll több mint 393 milliárd forintos becsült vagyonával, akit a tizenkettedik helyen követ a mostanában zűrösebb időket élő Bige László. A 2020-as 50-es listára több, az agráriumban érdekelt vállalkozó, illetve annak családja is felkerült.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Mészáros Lőrinc vezeti a Forbes "Az 50 leggazdagabb magyar"-ról összeállított 2020-as listáját, 479,4 milliárd forintos becsült vagyonnal, ami 70 milliárd forinttal nőtt tavaly óta. Mészáros az agráriumban is folyamatosan terjeszkedik egyik legismertebb érdekeltségével a Talentis Grouppal. A lista második helyén Csányi Sándor áll 393,4 milliárd forintos vagyonnal, és habár a koronavírus-járvány okozott problémákat érdekeltségeiben, a Bonafarm Csoportja újabb nagy beruházásokra készül a jövőben. 

Habár az utóbbi időben ismét komoly ügyekben indult eljárás Bige László ellen, hiszen több száz milliós sikkasztás elfogadásával vádolja az ügyészség, a műtrágyakirály így is a tizenkettedik helyen végzett 115,5 milliárd forintos vagyonnal. Ez részben annak köszönhető, hogy a beszakadó energiaárak mellett egyre jobb üzleti eredményeket jelent a Nitrogénművek, melynek beértek a fejlesztései is, és a tulajdonos szerint a tavalyi rekordévük lehet. Tizenhatodik helyen áll Bárány László és családja 88,3 milliárd forintos becsült vagyonnal, legismertebb érdekeltségeik a Master Good, és a tavaly felvásárolt Sága. 

EZ IS ÉRDEKELHET

A lista huszonötödök helyén Szabó Miklós és családja állnak 58,2 milliárd forintos vagyonnal. A Tranzit Csoport 15 milliárd forintos beruházása révén új állattartó telepeket épített, valamint korszerűsítették az eszközállományt. Emellett a vállalat további 20 milliárdos beruházásba kezd, ebből 4,5 milliárd forintot a 2019-ben felvásárolt, gyorsfagyasztott élelmiszereket gyártó Marneváll Zrt. kapacitásbővítésére fordítják.

A harmincadik helyen Szatmári Zoltán és családja szerepelnek 45,4 milliárd forintos vagyonnal, akik a hazai malomiparban az egyik legfontosabb szereplők, az iparágban tavaly közel 14 milliárd forintos bevételt értek el. Harmincharmadik a listán Harsányi Zsolt, az Axiál Kft. tulajdonos-ügyvezetője 43 milliárd forintos vagyonnal, a negyvennegyedik helyen pedig Kenyeres Zoltán és Imre állnak 31,3 milliárd forintos becsül vagyonnal. 

Címlapkép forrása: MTI/Bodnár Boglárka

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?