Ők most a leggazdagabb agrárvállalkozók Magyarországon: itt a lista!

Ők most a leggazdagabb agrárvállalkozók Magyarországon: itt a lista!

agrarszektor.hu
Közel 480 milliárd forintos vagyonnal Mészáros Lőrinc vezeti a Forbes "Az 50 leggazdagabb magyar"-ról összeállított legfrissebb listáját. Második helyen Csányi Sándor áll több mint 393 milliárd forintos becsült vagyonával, akit a tizenkettedik helyen követ a mostanában zűrösebb időket élő Bige László. A 2020-as 50-es listára több, az agráriumban érdekelt vállalkozó, illetve annak családja is felkerült.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Mészáros Lőrinc vezeti a Forbes "Az 50 leggazdagabb magyar"-ról összeállított 2020-as listáját, 479,4 milliárd forintos becsült vagyonnal, ami 70 milliárd forinttal nőtt tavaly óta. Mészáros az agráriumban is folyamatosan terjeszkedik egyik legismertebb érdekeltségével a Talentis Grouppal. A lista második helyén Csányi Sándor áll 393,4 milliárd forintos vagyonnal, és habár a koronavírus-járvány okozott problémákat érdekeltségeiben, a Bonafarm Csoportja újabb nagy beruházásokra készül a jövőben. 

Habár az utóbbi időben ismét komoly ügyekben indult eljárás Bige László ellen, hiszen több száz milliós sikkasztás elfogadásával vádolja az ügyészség, a műtrágyakirály így is a tizenkettedik helyen végzett 115,5 milliárd forintos vagyonnal. Ez részben annak köszönhető, hogy a beszakadó energiaárak mellett egyre jobb üzleti eredményeket jelent a Nitrogénművek, melynek beértek a fejlesztései is, és a tulajdonos szerint a tavalyi rekordévük lehet. Tizenhatodik helyen áll Bárány László és családja 88,3 milliárd forintos becsült vagyonnal, legismertebb érdekeltségeik a Master Good, és a tavaly felvásárolt Sága. 

EZ IS ÉRDEKELHET

A lista huszonötödök helyén Szabó Miklós és családja állnak 58,2 milliárd forintos vagyonnal. A Tranzit Csoport 15 milliárd forintos beruházása révén új állattartó telepeket épített, valamint korszerűsítették az eszközállományt. Emellett a vállalat további 20 milliárdos beruházásba kezd, ebből 4,5 milliárd forintot a 2019-ben felvásárolt, gyorsfagyasztott élelmiszereket gyártó Marneváll Zrt. kapacitásbővítésére fordítják.

A harmincadik helyen Szatmári Zoltán és családja szerepelnek 45,4 milliárd forintos vagyonnal, akik a hazai malomiparban az egyik legfontosabb szereplők, az iparágban tavaly közel 14 milliárd forintos bevételt értek el. Harmincharmadik a listán Harsányi Zsolt, az Axiál Kft. tulajdonos-ügyvezetője 43 milliárd forintos vagyonnal, a negyvennegyedik helyen pedig Kenyeres Zoltán és Imre állnak 31,3 milliárd forintos becsül vagyonnal. 

Címlapkép forrása: MTI/Bodnár Boglárka

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31