Lehullt a lepel: nagy dobásra készül az agráriumban a Magyar Bankholding

MTI
Az MKB, a Budapest Bank (BB) és a Takarékbank jelenlegi ügyfélszáma és a hitelek volumene alapján a magyar agrárium legnagyobb intézményi befektetőjének tekinthető, az e három bank összeolvadásából létrejövő Magyar Bankholdig pedig további növekedést tervez a szektorban - mondta a Világgazdaságnak Hollósi Dávid agrár- és élelmiszeripari ügyvezető igazgató.

A lap szerdai számában megjelent interjúban hozzátette, március 31-ig, amikor a BB beolvad az MKB-ba, létrehoznak egy önálló agrárüzletágat, és ez a hálózat veszi át fokozatosan az ügyfeleket, akik elsőként azt érzékelik majd, hogy a kapcsolattartójuk speciális tudású, az agráraffinitással rendelkező szakember.

Amikor pedig 2023-ban a Takarékbank beolvad a közös bankba, megyénként legalább két agrárcentrumot hoznak létre. A kormány nemzetstratégiai ágazatnak minősítette az agráriumot, amely a Bankholding számára is kiemelt terület, mert hisznek abban, hogy 2030-ra - az új uniós költségvetési ciklusban a jelentősen megemelkedő források okos befektetésével - a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar hatékonyságban utolérheti a nyugat-európai versenytársakat - fejtette ki az ügyvezető igazgató.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubilál a hazai agrárium hagyományos, év végi csúcsrendezvénye
EZT OLVASTAD MÁR?