Együttműködési megállapodást kötött a Copa-Cogeca az ukrán gazdákkal

Együttműködési megállapodást kötött a Copa-Cogeca az ukrán gazdákkal

agrarszektor.hu
Az Európai Gazdálkodók (COPA) és Európai Termelőszövetkezetek (COGECA) Egyesülete partnerségéről biztosította az ukrán mezőgazdasági termelők szövetségét. Az Ukrán Nemzeti Mezőgazdasági Fórum (UNAF) ezzel csatlakozott az európai mezőgazdasági közösséghez

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Partneri viszonyba kerül a Copa-Cogecával az Ukrán Nemzeti Mezőgazdasági Fórum (UNAF), ezzel pedig csatlakozik az európai mezőgazdasági közösséghez - nyilatkozta Ramon Armengol, a Cogeca elnöke. Ahogy a szakember fogalmazott, az ukrán kollégák felvétele a Copa-Cogecába a természetes következménye annak a szolidaritási folyamatnak, amelyet a gazdák és a helyi szövetkezeteik mutattak az utóbbi időben. Az európai gazdák minden eszközzel támogatják az ukránokat, és segítséget nyújtanak az uniós tagállamokba érkező menekülteknek - olvasható a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) oldalán.

Politikai és gazdasági téren az összes korai elemzés világosan jelzi, milyen komolyak azok a kihívások, amelyekkel rövid- és középtávon az újjáalakuló európai agrárszektornak szembesülnie kell. Ezek a kihívások a termelő ágazatok döntő többségét közvetve vagy közvetlenül érinteni fogják. Ezért elengedhetetlen egy olyan európai válasz, mely méltányos reakció a napjainkban zajló humanitárius és gazdasági katasztrófahelyzetre. Ebben a tekintetben a Copa-Cogeca átfogó, határozott és nem szokványos intézkedéseket vár el az Európai Bizottság március 8-i ülésétől, és a döntések alkalmazását kulcsfontosságúnak tartja. A koronavírus-járvány és az energiaválság miatti áremelkedések már most is súlyosan érintenek több ágazatot, ezeket haladéktalanul támogatásban kell részesíteni.

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméretű gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!

Christiane Lambert, a Copa elnöke szerint

mivel az orosz kormány az élelmiszer-biztonságot fegyverként alkalmazza, ezt "élelmiszerpajzzsal" kell ellensúlyoznunk. Akárcsak az energiával kapcsolatosan, szilárdan hiszünk egy olyan mezőgazdaságban, amelyben stratégiai függetlenségünket képesek leszünk fokozni, miközben további előrehaladást érünk el a fenntarthatóság területén. Ha ez a két dimenzió egymás ellen kerül kijátszásra, amint azt Brüsszelben az utóbbi pár napban hallhattuk, nem vezet előre, ez a megközelítés kontraproduktív. Még ma lépéseket kell tennünk mezőgazdaságunk olyan szintre fejlesztésére, hogy egyszerre legyünk képesek kezelni a két legnagyobb jelenlegi válságot: az ukrán háború és a klímaváltozás ügyét.
Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?