Sokat bukhat az a gazda, aki ezt nem lépi meg: súlyos pénzek úszhatnak el miatta

Sokat bukhat az a gazda, aki ezt nem lépi meg: súlyos pénzek úszhatnak el miatta

MTI
A magyar kis- és közepes vállalkozások (kkv) csaknem mindegyike, 89 százaléka rendelkezik valamilyen biztosítással - közölte a K&H az MTI-vel. Magyarországon jelenleg a legnagyobb mértékben az agrárvállalkozások biztosítják magukat.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

A K&H felmérése szerint gépjármű-biztosítással a magyarországi kis- és közép vállalkozások 62%-a, általános felelősségbiztosítással pedig 60%-a rendelkezik. A vállalkozói vagyonbiztosítás aránya 40%, a szakmai felelősségbiztosításé 35%, a csoportos élet- és balesetbiztosításé 20%. Más biztosítások aránya nem éri el, vagy nem haladja meg jelentősen a 10%-ot. A cégek méretével is összefügg a biztosításkötés aránya, hiszen általános felelősségbiztosítást a nagyobbak gyakrabban kötnek - írták.

Legnagyobb mértékben, 94%-ban az agrárvállalkozások biztosítják magukat. Ez azonban a közlemény szerint nem meglepő, hiszen a mezőgazdaságot rengeteg kockázat fenyegeti. Viszonylag magas, 91%-os a biztosított cégek aránya az építőiparban is. A speciális biztosításokban szintén az agrárcégek vezetnek. Mezőgazdasági biztosítással 53%-uk rendelkezik, miközben a szolgáltató cégeknek csak 46%-a kötött szakmai felelősségbiztosítást, az iparban és az építőiparban pedig mindössze 26%-os az építési-szerelési biztosítás részesedése.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?