Sokat bukhat az a gazda, aki ezt nem lépi meg: súlyos pénzek úszhatnak el miatta

Sokat bukhat az a gazda, aki ezt nem lépi meg: súlyos pénzek úszhatnak el miatta

MTI
A magyar kis- és közepes vállalkozások (kkv) csaknem mindegyike, 89 százaléka rendelkezik valamilyen biztosítással - közölte a K&H az MTI-vel. Magyarországon jelenleg a legnagyobb mértékben az agrárvállalkozások biztosítják magukat.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A K&H felmérése szerint gépjármű-biztosítással a magyarországi kis- és közép vállalkozások 62%-a, általános felelősségbiztosítással pedig 60%-a rendelkezik. A vállalkozói vagyonbiztosítás aránya 40%, a szakmai felelősségbiztosításé 35%, a csoportos élet- és balesetbiztosításé 20%. Más biztosítások aránya nem éri el, vagy nem haladja meg jelentősen a 10%-ot. A cégek méretével is összefügg a biztosításkötés aránya, hiszen általános felelősségbiztosítást a nagyobbak gyakrabban kötnek - írták.

Legnagyobb mértékben, 94%-ban az agrárvállalkozások biztosítják magukat. Ez azonban a közlemény szerint nem meglepő, hiszen a mezőgazdaságot rengeteg kockázat fenyegeti. Viszonylag magas, 91%-os a biztosított cégek aránya az építőiparban is. A speciális biztosításokban szintén az agrárcégek vezetnek. Mezőgazdasági biztosítással 53%-uk rendelkezik, miközben a szolgáltató cégeknek csak 46%-a kötött szakmai felelősségbiztosítást, az iparban és az építőiparban pedig mindössze 26%-os az építési-szerelési biztosítás részesedése.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?