Sokat bukhat az a gazda, aki ezt nem lépi meg: súlyos pénzek úszhatnak el miatta

Sokat bukhat az a gazda, aki ezt nem lépi meg: súlyos pénzek úszhatnak el miatta

MTI
A magyar kis- és közepes vállalkozások (kkv) csaknem mindegyike, 89 százaléka rendelkezik valamilyen biztosítással - közölte a K&H az MTI-vel. Magyarországon jelenleg a legnagyobb mértékben az agrárvállalkozások biztosítják magukat.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A K&H felmérése szerint gépjármű-biztosítással a magyarországi kis- és közép vállalkozások 62%-a, általános felelősségbiztosítással pedig 60%-a rendelkezik. A vállalkozói vagyonbiztosítás aránya 40%, a szakmai felelősségbiztosításé 35%, a csoportos élet- és balesetbiztosításé 20%. Más biztosítások aránya nem éri el, vagy nem haladja meg jelentősen a 10%-ot. A cégek méretével is összefügg a biztosításkötés aránya, hiszen általános felelősségbiztosítást a nagyobbak gyakrabban kötnek - írták.

Legnagyobb mértékben, 94%-ban az agrárvállalkozások biztosítják magukat. Ez azonban a közlemény szerint nem meglepő, hiszen a mezőgazdaságot rengeteg kockázat fenyegeti. Viszonylag magas, 91%-os a biztosított cégek aránya az építőiparban is. A speciális biztosításokban szintén az agrárcégek vezetnek. Mezőgazdasági biztosítással 53%-uk rendelkezik, miközben a szolgáltató cégeknek csak 46%-a kötött szakmai felelősségbiztosítást, az iparban és az építőiparban pedig mindössze 26%-os az építési-szerelési biztosítás részesedése.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?