Itt az újabb uniós szankciós csomag Oroszország ellen: ez sok magyar gazdát érinthet

Itt az újabb uniós szankciós csomag Oroszország ellen: ez sok magyar gazdát érinthet

agrarszektor.hu
Az Európai Bizottság üdvözli, hogy a Tanács - az Ukrajna és népe elleni brutális orosz agresszióra válaszul - a 2022. április 8-án elfogadta a Putyin rezsimjével szembeni korlátozó intézkedések ötödik csomagját. Az 5. csomag hat eleme közül (szénre vonatkozó tilalom, pénzügyi intézkedések, fuvarozás, célzott kiviteli tilalom, behozatali tilalom kiterjesztése, kizárás a közbeszerzési szerződésekből) az agrárgazdaság szereplőit több elem is érintheti.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Teljeskörű tilalom lép életbe az EU-ban működő orosz és belarusz teherfuvarozókra vonatkozóan, viszont a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékekre, a humanitárius segítségnyújtásra és az energiára vonatkozóan lesznek bizonyos mentességek. Az orosz lobogó alatt közlekedő hajók nem hajózhatnak be uniós kikötőkbe, de mentesség alkalmazható többek között egészségügyi, élelmezési, energetikai és humanitárius célokból. További - 5,5 milliárd euró értékű - behozatali tilalom lép életbe többek között a cementre, a gumitermékekre, a fára, a szeszes italokra (például a vodkára), a magas minőségű tengeri eredetű élelmiszerekre (köztük a kaviárra), ásványi vagy vegyi trágyázószerekre, üvegpalackokra, valamint az intézkedések kijátszásának megelőzése érdekében a Belaruszból származó hamuzsír-behozatalra. Ezek az intézkedések elősegítik majd az Oroszország és Belarusz közötti kiskapuk megszüntetését is. Az érintett termékek részletes felsorolását a Tanács (EU) 2022/576 rendelete tartalmazza.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?