Gazdák, figyelem! Fontos változás jön ezekkel a maradékanyagokkal kapcsolatban

Gazdák, figyelem! Fontos változás jön ezekkel a maradékanyagokkal kapcsolatban

agrarszektor.hu
Megjelent a Bizottság (EU) 2022/1290 rendelete a 396/2005/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet II., III. és IV. mellékletének az egyes termékekben, illetve azok felületén található ametoktradin, klórmekvát, dodin, nikotin, profenofosz és Spodoptera exigua multicapsid nucleopolyhedrovirus (SeMNPV) BV-0004 izolátum maradékanyag- határértéke tekintetében történő módosításáról.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

Az módosítások az alábbiakban alkalmazandó szermaradék-határértékeket (MRL-eket) érintették:

  • A dodin tekintetében a citrusfélékre vonatkozó MRL;
  • az ametoktradin hatóanyagot tartalmazó növényvédőszer méheket vonzó növények esetében, és a méz tekintetében érvényben lévő MRL;
  • a klórmekvát esetében a laskagombára és a termesztett gombákra vonatkozóan meghatározott ideiglenes MRL-eket egy évvel, valamint a körtében meghatározott ideiglenes MRL-t hét évvel meghosszabbították;
  • a nikotin előfordulására a vadon termő gombák (szárított vargánya és a vargányától eltérő, szárított, vadon termő gombák) tekintetében megállapított ideiglenes MRL-t hét évvel meghosszabbították;
  • a profenofosz előfordulására a rózsasziromra vonatkozóan megállapított ideiglenes MRL-t hét évvel meghosszabbították;
  • valamint felvették a 396/2005/EK rendelet IV. mellékletébe a Spodoptera exigua multicapsid nucleopolyhedrovirus (SeMNPV) BV-0004 izolátumot.

EZ IS ÉRDEKELHET

Ezért a 396/2005/EK rendelet II., III. és IV. melléklete e rendelet mellékletének megfelelően módosul. A rendelet az Európai Unió Hivatalos Lapjában való kihirdetését (2022. július 22.) követő huszadik napon lép hatályba - írja a NAK.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. február 23. 06:02