Új határokat húztak: mostantól csak így használhatod a növényvédő szereket
Megjelent a Bizottság rendelete, amely módosítja a növényvédő szerek élelmiszerekben és takarmányokban előforduló maximális maradékértékeit.
Megjelent a Bizottság rendelete, amely módosítja a növényvédő szerek élelmiszerekben és takarmányokban előforduló maximális maradékértékeit.
Mutatjuk, miket érdemes tudni a Bizottság (EU) 2025/581 rendelete a 396/2005/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet II. és IV. mellékletének a bizonyos termékekben.
Az EU szigorítja a fenbukonazol és penkonazol határértékeit egyes termékekben, a változások 2025. augusztus 24-től érvényesek.
Az Európai Bizottság módosította az egyes növényvédőszer-maradékokra vonatkozó határértékeket.
Több esetben is módosították a maradékanyag-határértékeket.
Egyre több veszélyes anyaggal szennyezett gyümölcsöt fogyasztunk.
A citrusfélék fokozott vizsgálatát kéri a Nébih a forgalmazóktól.
Néhány éven belül élen járhatunk a biogazdálkodásban.
Megjelent az EFSA növényvédőszer-maradék jelentése.
A 2018-as nagy méhpusztulás és sz idei év tanulságai
Amit a mostani hercehurcáról tudni kell
A megoldás a tudomány és a technika vívmányainak alkalmazása
Termékenként és évente legalább 12 mintavétel az előírás
Így látja a Növényvédelmi Szövetség ügyvezetője
A gazdák azonban két okból is aggódnak miatta
Kínai, török és indiai termékek buknak el a legtöbbször a vizsgán
Elfogulatlan és nyilvános eljárást követelnek
Mi károsabb, ha használunk csávázószert és állományszárítót,vagy ha nem?
És a legtöbb vitamint a legédesebb tartalmazza.
A származás kérdése befolyásolja az értékesítési lehetőségeket.

A 2025-ös szezon ismét bebizonyította, hogy a növénytermesztésben nincs többé kiszámíthatóság.
Az utóbbi hónapokban már Burgenlandban is felbukkant a myxomatózis, amely az üregi, házi és immár a mezei nyulakat is súlyosan érinti.
Közeleg a karácsony, így egyre több háztartásban bukkanhat fel a tél egyik slágernövénye, a karácsonyi kaktusz is.
Az utóbbi évek időjárási anomáliái lassan éghajlati változás szintjére emelkednek.
Sok olyan étel van, melyek gyártásakor vagy otthoni elkészítésekor egy ponton szükség van az állagának a sűrítése.