Hatalmas baleset történt Kétpónál: veszélyes növényvédőszer folyt az útra

Hatalmas baleset történt Kétpónál: veszélyes növényvédőszer folyt az útra

agrarszektor.hu
Kétpónál már zajlik a helyreállítás. Mint ismeretes, ez az a hely, ahol egy tehervonat több kocsija kisiklott. A MÁV Zrt. szegedi területi pályavasúti igazgatója vasárnap este a helyszíni sajtótájékoztatón elmondta, hogy vasárnap délben a Szolnokról Békéscsaba és Lőkösháza irányába közlekedő tehervonat kocsijai siklottak ki Tiszatenyő és Mezőtúr állomás között, Kétpó forgalmi kitérőnél. Egy kocsiban veszélyes anyagot, növényvédőszert azonosítottak, de a katasztrófavédelem szerint a kifolyt mennyiség nem jelent veszélyt.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Mondi Miklós, MÁV Zrt. szegedi területi pályavasúti igazgatója elmondta: vasárnap 12 óra 18 perckor a Szolnokról Békéscsaba és Lőkösháza irányába közlekedő tehervonat kocsijai siklottak ki Tiszatenyő és Mezőtúr állomás között, Kétpó forgalmi kitérőnél. A 17 kocsis szerelvény 9 kocsija siklott ki - írta meg a 24.hu. Egy kocsiban veszélyes anyagot, növényvédőszert azonosítottak. A katasztrófavédelem 17 órára lokalizálta a kifolyt kis mennyiségű növényvédőszert, ami jelenleg már nem jelent veszélyt.

A szakember további tennivalókról elmondta: Szolnokról érkezik majd egy daru, amely a kisiklott 9 kocsit eltávolítja az útból. A vasúti pálya és a felsővezeték is jelentős mértékben károsodott, a kár az előzetes számítások szerint több százmillió forint. A balesetben senki sem sérült meg. A helyreállítás a jövő hét elejére legfeljebb a bal vágányon várható. A munka befejezéséig az utasokat Törökszentmiklós és Mezőtúr között vonatpótló autóbuszok fogják szállítani, Szolnokról Törökszentmiklósra vonattal lehet eljutni. Szentes felé pedig Szolnok-Tiszatenyő-Szentes útvonalon lehet vonattal közlekedni.

A baleset okát szakértők bevonásával vizsgálják. A tehervonat vagonjai közül ötben szállítottak veszélyes anyagot, ezek közül négy siklott ki. A kisiklott négy vagonból egy sérült meg, ebből szivárgott csak a veszélyes anyag. A környezetre veszélyes, szivárgó anyag miatt ideiglenes földsáncot létesítettek és zsilipeket is lezártak a baleset közelében levő vízfolyások védelme érdekében, közölte a katasztrófavédelem. Visszatérhettek otthonukba a baleset közelében élők, akiknek elővigyázatosságból egy ideig védőtávolságon kívül kellett tartózkodniuk. Az intézkedés a környék tizenkét házának negyven lakóját érintette, írták.

(A címlapkép csak illusztráció.)

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?