Hatalmas baleset történt Kétpónál: veszélyes növényvédőszer folyt az útra

Hatalmas baleset történt Kétpónál: veszélyes növényvédőszer folyt az útra

agrarszektor.hu
Kétpónál már zajlik a helyreállítás. Mint ismeretes, ez az a hely, ahol egy tehervonat több kocsija kisiklott. A MÁV Zrt. szegedi területi pályavasúti igazgatója vasárnap este a helyszíni sajtótájékoztatón elmondta, hogy vasárnap délben a Szolnokról Békéscsaba és Lőkösháza irányába közlekedő tehervonat kocsijai siklottak ki Tiszatenyő és Mezőtúr állomás között, Kétpó forgalmi kitérőnél. Egy kocsiban veszélyes anyagot, növényvédőszert azonosítottak, de a katasztrófavédelem szerint a kifolyt mennyiség nem jelent veszélyt.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Mondi Miklós, MÁV Zrt. szegedi területi pályavasúti igazgatója elmondta: vasárnap 12 óra 18 perckor a Szolnokról Békéscsaba és Lőkösháza irányába közlekedő tehervonat kocsijai siklottak ki Tiszatenyő és Mezőtúr állomás között, Kétpó forgalmi kitérőnél. A 17 kocsis szerelvény 9 kocsija siklott ki - írta meg a 24.hu. Egy kocsiban veszélyes anyagot, növényvédőszert azonosítottak. A katasztrófavédelem 17 órára lokalizálta a kifolyt kis mennyiségű növényvédőszert, ami jelenleg már nem jelent veszélyt.

A szakember további tennivalókról elmondta: Szolnokról érkezik majd egy daru, amely a kisiklott 9 kocsit eltávolítja az útból. A vasúti pálya és a felsővezeték is jelentős mértékben károsodott, a kár az előzetes számítások szerint több százmillió forint. A balesetben senki sem sérült meg. A helyreállítás a jövő hét elejére legfeljebb a bal vágányon várható. A munka befejezéséig az utasokat Törökszentmiklós és Mezőtúr között vonatpótló autóbuszok fogják szállítani, Szolnokról Törökszentmiklósra vonattal lehet eljutni. Szentes felé pedig Szolnok-Tiszatenyő-Szentes útvonalon lehet vonattal közlekedni.

A baleset okát szakértők bevonásával vizsgálják. A tehervonat vagonjai közül ötben szállítottak veszélyes anyagot, ezek közül négy siklott ki. A kisiklott négy vagonból egy sérült meg, ebből szivárgott csak a veszélyes anyag. A környezetre veszélyes, szivárgó anyag miatt ideiglenes földsáncot létesítettek és zsilipeket is lezártak a baleset közelében levő vízfolyások védelme érdekében, közölte a katasztrófavédelem. Visszatérhettek otthonukba a baleset közelében élők, akiknek elővigyázatosságból egy ideig védőtávolságon kívül kellett tartózkodniuk. Az intézkedés a környék tizenkét házának negyven lakóját érintette, írták.

(A címlapkép csak illusztráció.)

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?