Már több mint 2 millió hektáron gazdálkodnak így: sokan vágnak most bele

Már több mint 2 millió hektáron gazdálkodnak így: sokan vágnak most bele

agrarszektor.hu
Elérte, sőt meghaladta a 2 millió regisztrált hektárt a dán Agreena talajszén-megkötési platformja. A vállalat által elindított AgreenaCarbon program pénzügyileg is támogatja a termelőket a regeneratív mezőgazdaságra való átállásban, lehetővé téve hogy aktív szerepet vállaljanak a klímaválság kezelésében azáltal, hogy a talajmegkötés révén szén-dioxidot távolítanak el a légkörből.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A vállalat segítségével regeneratív gazdálkodási gyakorlatra átállított kétmillió hektárnyi mezőgazdasági terület nagysága megfelel Szlovénia területének, avagy 2,8 millió európai futballpályának. Jelenleg több mint ezer gazdálkodó használja az AgreenaCarbon platformot, ami azt mutatja, hogy a technológia képes támogatni a mezőgazdasági gyakorlatok megváltoztatását és a gazdálkodók éghajlatváltozás mérséklésére irányuló erőfeszítéseit - derült ki a vállalat közleményéből.

A mezőgazdasági művelésű területek szénmegkötő képessége fontos eszköz a kezünkben a légköri szén-dioxid csökkentésében az IPCC szerint, bár a gazdálkodók számára a kezdetben emeltebb költségekkel járhat. Az Agreena a legkorszerűbb tudományos megoldásokat és technológiát használja fel annak érdekében, hogy a klímabarát gazdálkodási erőfeszítéseket nagy értékű karbonkreditekké alakítása, amely fontos kiegészítő bevételt jelenthet a gazdálkodóknak

- mondta Julie Koch Fahler, a vállalat társalapítója és operatív igazgatója.

2022-ben az Agreena megvásárolta a legkorszerűbb mérési, riportolási és ellenőrzési technológiát (MRV) a regeneratív mezőgazdasági gyakorlatok támogatására, felhasználva a távérzékelés és a mesterséges intelligencia megoldásait. A vállalat a talajminták révén szerzett információk, valamint a szántóföldön szerzett terepi adatok összekapcsolásával, valamint a fejlett gépi tanulási és számítógépes látási technikákkal jelentős mértékben fejleszti a talajban tárolt szén-dioxidról való ismereteket.

Julie Koch Fahler beszélt arról is, hogy a digitális MRV-megoldások pontosabbak, gyorsabbak és átláthatóbbak, mint a kézi mezőgazdasági auditok, így hatékonyabban járulnak hozzá a szén-dioxid-gazdálkodás elterjedéséhez. Az integritás biztosítása érdekében az adatok felülvizsgálatát és a helyszíni ellenőrzéseket független, harmadik fél hitelesíti és ellenőrzi a kereskedelmi kibocsátást megelőzően. Ez megerősíti a kibocsátás csökkentését és a szén-dioxid-megkötés mértékét.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 13. 13:31