Nyílnak a pénzcsapok: sok magyar termelő örülhet, milliárdokat osztanak ki

Nyílnak a pénzcsapok: sok magyar termelő örülhet, milliárdokat osztanak ki

agrarszektor.hu
Több mint 3 milliárd forintban részesülhetnek a méhészek, megjelent ugyanis az ágazat Közös Agrárpolitika Stratégiai Terv szerinti támogatási programjának rendeleti szabályozása - közölte Nagy István agrárminiszter. A források tovább segíthetik a méhészek munkáját és a méztermelést. A támogatási kérelmeket első körben május 6-ig lehet benyújtani.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A tárcavezető ismertette, hogy a támogatási jogcímek, a forráskeretek, valamint a jogosultság feltételei és a kötelezettségek a korábbi Magyar Méhészeti Nemzeti Program eddig jól működő intézkedéseinek folytatását jelentik - írja közleményében az Agrárminisztérium. A 2024-2027. évi végrehajtási időszakban a program európai uniós és a hazai társfinanszírozás mellett 14 támogatási területet tartalmaz, összesen évi 3,118 milliárd forint keretösszeggel. A források méhészeti tudásátadásra, technikai segítségnyújtásra, a méhészeti ágazat versenyképességének fejlesztésére, és a méhészeti marketingre is fordíthatók. Az egyes jogcímek, eszközök körét és a támogatási jogcímek forráskeretét, valamint a jogosultság feltételeit és kötelezettségeit részletesen tartalmazza a jogszabály - tette hozzá.

Nagy István kitért arra is, hogy a méhészeti tudásátadás és technikai segítségnyújtás keretében hazai, illetve nemzetközi szakmai rendezvények szervezése és azokon való részvétel, szakmai tanulmányutak, méhészeti képzések, ismeretterjesztés, a szakmai szervezetek, valamint a szaktanácsadók tevékenysége, illetve a méhegészségügyi és környezetterhelési vizsgálatok is részesülhetnek támogatásban. A források emellett felhasználhatók még a méhészeti marketing területen a piaci termékek ellenőrzésére, kommunikációs, promóciós tevékenységekre, valamint azok országos koordinálására. Lehetőség nyílik a versenyképesség fejlesztése terén a méhészeti szervezetek eszközbeszerzésére, a méhészeti tevékenység folytatásához és a vándoroltatáshoz szükséges új eszközök vásárlására, a méhkártevők és kórokozók elleni védekezésre, illetve az ellenőrzött tenyészanyag beszerzésére is - sorolta a miniszter.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?