2022. január 24. hétfő Timót

Agrárpénzek (195. oldal)

Olvassa el friss híreinket az agrárpénzügyek témakörében! Kíváncsi az agrárfinanszírozás, hitelezés, előfinanszírozás lehetőségeire és feltételeire? Tudni akarja, hogy milyen a forint, vagy az eoró aktuális árfolyama? Tőlünk megtudhatja!

Ausztráliában azok a heves esőzések, amik a gabonatermelőket sújtják, komoly támogatást jelentenek az ország tejtermelő gazdáinak, mivel jóval frissebb takarmánnyal tudják ellátni a állataikat, mint a többi ország.
A tavalyinál kisebb lesz a végső összegzéskor a betakarított kukorica mennyisége, ezért várhatóan nőni fog az Európai Unió kukoricaimport mértéke.
Az agrárpiaci információs rendszer jelentéséből kiderül, hogy a szlovák krumpli felvásárlói és piaci ára egyaránt az egekbe szökött, ahogy azt megjósolták, ennek az oka az idei év időjárási anomáliáinak köszönhető terméskiesés.
Kanadai Búzatanács (CWB), a világ legnagyobb búzaértékesítője szerint minden esély meg van rá, hogy tovább emelkedjen a gabona ára, elsősorban az őszi vetésű növényeket fenyegető gyenge terméskilátások miatt.
Portugália arra kérte az Uniót, hogy enyhítsen a nyerscukor importra vonatkozó korlátokon, ugyanis a régió cukortermésére vonatkozó korábbi becslések mostanra túlzottan optimistának bizonyultak.
Jelentős, mintegy 10 százalékos árbevétel-növekedést várnak 2011-ben a világ egyik legjelentősebb agrárvállalata, a Syngenta magyarországi érdekeltségei – számol be az MTI a csütörtöki sajtótájékoztatóról.
Az új törvény fő célja a hulladékképződés megelőzése, a képződő hulladék minél nagyobb arányú begyűjtése és hasznosítása. A törvény szemléletváltásra ösztönöz, rendelkezik az elkülönített gyűjtési rendszer felállításáról...
A Nemzetközi Gabona Tanács (IGC) legfrissebb, novemberi jelentése is minden reményt eloszlat a jövő évi magasabb kukoricatermés elől, sőt októberi előrejelzéséhez képest még egy millió tonnával kevesebb betakarítást prognosztizál...
A Bizottság felszólította hazánkat, a Cseh Köztársaságot és Spanyolországot, hogy ültessék át a vetőmagokról szóló irányelv rendelkezéseit.
Az egyre emelkedő műtrágya árak miatt szinte verseny alakult ki az USA-ban a három legfontosabb termény – szója, kukorica, búza – között a vetésterületekért. Egyetemi kutatók próbálják kideríteni, mit lenne érdemes termelni....
Több, mint az ötszörösére nőtt múlthéten itthon, az előző héthez viszonyítva a takarmánykukorica forgalma: összesen 162 ügyletet kötöttek az öt tőzsdenapon , ebből 143-at a takarmánykukoricára - olvasható az AKI elemzése MMG onlineon.
Az Országgyűlés kedden lefolytatta a mezőgazdasági, vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz kapcsolódó eljárásról szóló törvénymódosítás, valamint az agrárpiaci rendtartásról szóló törvény módosításának általános...
A nyersanyagpiaci spekulánsok kitettségük közel negyedétől szabadultak meg múlt hét során, miután egyre nagyobb aggodalmat kelt körükben Kína csökkenő nyersanyag-étvágya – derül ki az ausztrál ANZ Bank elemzéséből.
Egy múlt heti kormányhatározat értelmében az eddig két különböző tárcánál működő klímapolitikai és energetikai szakterület a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) felügyelete alatt egyesül, vagyis önálló klíma- és energiaügyi...
A kormány új agrárstratégiáját, melyben nagyon fontos szerepet kapott a biodiverzitás és a genetikai értékek védelme, egyenlőre társadalmi egyeztetésen alakítgatja, de jövő májustól várhatóan törvény formájában erősíti meg.
Ukrajna bejelentette, hogy az elvileg év végén lejáró export kvóta rendszer a 2010/11-es üzleti év végéig érvényben marad. Eközben a gazdálkodók már jogi lépésekkel fenyegetik a kormányt, az exportkorlátozások következtében őket...
A „Fenntartás és fejlesztés” című szakmai konferencián a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti Államtitkára, Ángyán József arról beszélt, hogy a legfontosabb gondolat a biodiverzitás és a génmegőrzés a legfontosabb...
A növényi olajok vezethetik jövőre az élelmiszerek drágulását, miután az élelmiszeripari cégek a bioüzemanyag gyártókkal versenyeznek a termékért – állítja az ENSZ Mezőgazdasági és Élelmezési Szervezete (FAO).
Az AgResource nevű amerikai mezőgazdasági kutató és elemző intézet szerdai közleménye szerint nagyobb lesz a búzatermés a volt szovjet tagállamok területén jövőre.
A Nemzetközi Cukor Szervezet (International Sugar Organisation, ISO) előrejelzései szerint a 2010/11-es gazdasági évben, négy év után először némileg emelkedhet a világ cukortermelése.
DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

    Agrárium 2022

    A tavasz meghatározó agrárgazdasági  rendezvénye április 6-án!

    Portfolio Agrár Klub: Sorsdöntő év következik? - A magyar agrárium kilátásai 2022-től

    Ingyenes online klub 02.22-én!