2022. június 26. vasárnap János, Pál

Hírek - Agrárpénzek

Az agrárium egyik legbefolyásosabb emberét nyerték meg a Mészáros-holding vezetésére

A Talentis Agro Holding növekedési terveinek megvalósítását Makai Szabolcs segíti stratégiai vezérigazgatóként július 1-jétől. A tavasszal megfogalmazott mezőgazdasági fejlesztések és az élelmiszeripari portfólió bővítése a stratégiai fontosságú tervek között szerepel, ezek kidolgozása és megvalósítása már az újonnan kinevezett vezérigazgató feladatai közé tartozik.
 
 

Makai Szabolcs agrárközgazdászként és marketing szakemberként diplomázott, az elmúlt közel húsz évben az amerikai multinacionális vállalatnál, a Cargill-nál töltött be különböző vezető pozíciókat - írja közleményében a Talentis Agro Zrt. Kezdetben a takarmányozási üzletágat, majd a gabona, olajos magvak és input divízió magyar és szlovák üzletét vezette. Tagja volt a Cargill minneapolisi globális stratégiai csapatának, 2017-től pedig az európai menedzsmentben monogasztrikus kereskedelmi igazgatóként és a Cargill Magyarország Zrt. elnök-vezérigazgatójaként dolgozott.

Makai Szabolcs

Makai Szabolcs a Talentis Agro Zrt. vezetésében 2019. július 1-jétől osztja meg a vezérigazgatói feladatokat Csák Gyulával, aki az operatív feladatokért felel a jövőben. Bár a stratégiai munka éppen csak elkezdődött, Makai Szabolcs a fő fejlesztések, a holding tervezett növekedésének lehetőségét „a hatékonyságnövelésben, a szervezett gazdálkodásban, a mezőgazdasági ágazat precíziós növénytermesztés felé való elmozdításában és a tejtermelés fokozásában, valamint a biztonságos élelmiszerek és élelmiszeripari alapanyagok előállításában” látja. „A Talentis Agro Holding valamennyi leányvállalatának integrálása lezajlott, a közös tervezés és a munka elkezdődött, amelyhez elengedhetetlenül szükségesnek látom a megfelelő szakember-utánpótlás megszervezését is.” – hangsúlyozta a stratégiai vezérigazgató.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben