2022. augusztus 15. hétfő Mária

Hírek - Agrárpénzek

Commerzbank: tovább drágulhat a búza

A Commerzbank elemzése szerint továbbra is emelkedő búzaárakkal lehet számolni, köszönhetően az ausztrál betakarítást megnehezítő csapadékos időjárásnak, valamint a kieső orosz és kanadai exportnak.
 
 

Az ausztrál felhőszakadások miatt – elemzők szerint – akár 5-10 millió tonnányi, eredetileg étkezésinek szánt búzát is takarmánybúzává kell minősíteni. Eközben az Egyesült Államokban a száraz idő miatt csökkenhet a jövő évi búzatermés, ami tehát további készletcsökkenést eredményez.

Hasonló száraz időjárás jellemzi Kínát is, ami nem kedvez az elvetett őszi búzának, míg Oroszorszában a szárazság miatt később kezdték meg az idei őszi vetést, ami jelentősen növeli az esélyét a növények téli károsodásának

FCStone Group kereskedő és elemző cég szerint Európában az export meglehetősen gyors üteme emészti fel a búzakészleteket, ami szintén felfelé mozdíthatja az árakat.

A legutóbbi EU statisztikák szerint július (a 2010/11-es gazdasági év kezdte) óta 10 millió tonna étkezési búzát exportáltak a tagországok, ami az előző év hasonló időszakához képest 40 százalékos emelkedést jelent.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2022

  Az év legkiemelkedőbb agráreseménye a hazai szereplőknek!

  Sustainable World 2022

  Ismét jön a fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án!