2019. szeptember 23. hétfő Tekla

Hírek - Agrárpénzek

Czerván: 2020-ig maradjon fenn az uniós cukorkvóta-rendszer!

Magyarország támogatja az európai uniós cukorkvóta-rendszer fennmaradását 2015 után is - jelentette be az EU-tagországok mezőgazdasági miniszteri találkozója után Czerván György.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságáért felelős államtitkára az ország nevében kezdeményezte, hogy az Unióban legalább 2020-ig maradjon fenn az amúgy 2015-ig tervezett cukorkvóta-rendszer, továbbá szorgalmazta a hazai cukortermelés növekedését - számol be az Agromonitor.

A javaslatot több mint tíz ország támogatja, bár Németország mérsékeltebben, Nagy-Britannia viszont néhány további tagországgal együtt ellenzi a cukorkvóta-rendszer meghosszabbítását.

Czerván kiemelte a magyar cukoripar-bővítés elősegítésének fontosságát is, jelenleg ugyanis a hazai fogyasztás csupán harmadát tudjuk előállítani, így bővítés szükséges. 

Emellett hangsúlyozta, hogy a kvótához kapcsolódó minimálár se szűnjön meg. A szakértői tárgyalások és egyeztetések a témában tovább folytatódnak.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu