2020. június 4. csütörtök Bulcsú

Hírek - Agrárpénzek

Egymillió új munkahely: a kertészekre is számít a kormány

A kormány tíz év alatt egymillió munkahely megteremtését irányozta elő, és ebben a mezőgazdaságnak, azon belül a kertészetnek, mivel munkaigényes ágazat, fontos szerep jut - mondta Czerván György Szentesen.
 
 

A vidékfejlesztési minisztérium államtitkára a kertészet fejlesztési lehetőségeiről tartott előadást az Árpád-Agrár Zrt. új üvegházának átadásán. A munkahelyteremtő képesség miatt kiemelten támogatják az ágazatban működő termelői értékesítési szerveződéseket, a TÉSZ-eket is. Az ágazati szereplők beruházásaikra az uniós és hazai forrásokat felhasználva akár 75 százalékos támogatást is kaphatnak- olvasható a kormány.hu weboldalon.

A költségvetési támogatás 50 százalékkal emelkedett az előző évhez képest, azaz 1,4 milliárd forint áll rendelkezésre a tavalyi 900 millióval szemben. Emellett az ágazat szereplőinek beruházásait is segíti a tárca.

A napokban megjelent rendelet szerint a korábbi 5 százalékról 25 százalékra emeli a tárca a nemzeti támogatás mértékét, ami további 50 százalékos uniós finanszírozással bővíthető, így összesen 75 százalékos beruházási támogatást kaphatnak a gazdák - mondta Czerván György.

Nagyon fontos, hogy az Agrármarketing Centrum tevékenysége is jelentősen erősödött, forrásai bővültek, így a napokban két berlini kiállításon is részt vettek a magyar szakemberek.

„A minisztérium támogatja a munkaigényes ágazatokat, amelyek egyben a vidéki foglalkoztatást, életszínvonalat javíthatják”- hangsúlyozta az államtitkár.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu