2020. szeptember 23. szerda Tekla

Hírek - Agrárpénzek

Elindult a termelés a Nestlé büki üzemében

A 13 milliárd forintos beruházással felszerelt 4 új gyártósornak köszönhetően megduplázza alutasakos kapacitását az állateledel-gyártás régiós központja.
 
 

„15 év alatt összesen 35 milliárd forintos beruházást létesítettünk Bükön, az elmúlt 3 évben megdupláztuk a helybéli foglalkoztatottak számát. Az állateledel-gyártás közép-európai központjaként elismert büki gyárunkban 780-ra emelkedett a munkavállalók száma. Bük kulcsfontosságú szerepet tölt be a Nestlé európai életében, az elmúlt évek helyi beruházásaival nem csupán Bük, hanem Magyarország iránt is elköteleződtünk” – mondta Michael Nixon, a Nestlé Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, aki hozzátette, a mostani beruházással 165 helyi szakembernek biztosítottak munkahelyet.

„A tavalyi, 13 milliárd forintos bővítés nyomán az év elejére felszerelt 4 új gyártósor a világ leggyorsabban megvalósított Purina beruházása” – mondta az átadó ünnepségen Andrew Ethell, a Nestlé Purina PetCare gyárigazgatója. Az áprilisban beinduló termeléssel megduplázza alutasakos gyártását a büki komplexum, amely megfelel a legmagasabb környezetvédelmi előírásoknak, és a bővítés ellenére nem növeli gőz- illetve vízkibocsátását. A hazai eladások mellett 25 országba – többek között Németországba, Lengyelországba, Csehországba, Szlovákiába, Ausztriába, Oroszországba és Ukrajnába – exportál állateledelt a vállalat.

A Nestlé összesen több mint 50 milliárd forint értékű beruházást létesített Magyarországon 1991 óta, helyi gyárai regionális központokká váltak. A büki, kékkúti, szerencsi és diósgyőri gyáraknak köszönhetően a teljes termelés több mint 80 százaléka exportra készül, a Magyarországon gyártott termékek közel 40 országba jutnak el. A Nestlé Hungária Kft. külső beszállítóinak több mint 80 százaléka magyar vállalkozás (a cégek számát tekintve).


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu