Elindult a termelés a Nestlé büki üzemében

agrarszektor.hu
A 13 milliárd forintos beruházással felszerelt 4 új gyártósornak köszönhetően megduplázza alutasakos kapacitását az állateledel-gyártás régiós központja.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

"15 év alatt összesen 35 milliárd forintos beruházást létesítettünk Bükön, az elmúlt 3 évben megdupláztuk a helybéli foglalkoztatottak számát. Az állateledel-gyártás közép-európai központjaként elismert büki gyárunkban 780-ra emelkedett a munkavállalók száma. Bük kulcsfontosságú szerepet tölt be a Nestlé európai életében, az elmúlt évek helyi beruházásaival nem csupán Bük, hanem Magyarország iránt is elköteleződtünk" - mondta Michael Nixon, a Nestlé Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, aki hozzátette, a mostani beruházással 165 helyi szakembernek biztosítottak munkahelyet.

"A tavalyi, 13 milliárd forintos bővítés nyomán az év elejére felszerelt 4 új gyártósor a világ leggyorsabban megvalósított Purina beruházása" - mondta az átadó ünnepségen Andrew Ethell, a Nestlé Purina PetCare gyárigazgatója. Az áprilisban beinduló termeléssel megduplázza alutasakos gyártását a büki komplexum, amely megfelel a legmagasabb környezetvédelmi előírásoknak, és a bővítés ellenére nem növeli gőz- illetve vízkibocsátását. A hazai eladások mellett 25 országba - többek között Németországba, Lengyelországba, Csehországba, Szlovákiába, Ausztriába, Oroszországba és Ukrajnába - exportál állateledelt a vállalat.

A Nestlé összesen több mint 50 milliárd forint értékű beruházást létesített Magyarországon 1991 óta, helyi gyárai regionális központokká váltak. A büki, kékkúti, szerencsi és diósgyőri gyáraknak köszönhetően a teljes termelés több mint 80 százaléka exportra készül, a Magyarországon gyártott termékek közel 40 országba jutnak el. A Nestlé Hungária Kft. külső beszállítóinak több mint 80 százaléka magyar vállalkozás (a cégek számát tekintve).

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 06:02