Ezek most a legmenőbb magyar agrárinnovációs startupok

Ezek most a legmenőbb magyar agrárinnovációs startupok

agrarszektor.hu
Hat agrárinnovációs startup vállalkozás mutatkozott be a NAK TechLab második alkalommal - ezúttal online formában - megrendezett befektetői eseményén. A rendezvény startupokat kötött össze hazai tőkealapokkal, ezáltal is hosszabb távon elősegítve a hazai agrárium digitális modernizációját.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Design Terminal együttműködésében létrejött NAK TechLab program keretében második alkalommal került megrendezésre az agrár startupokat és befektetőket összekötő esemény. Az online rendezvény egyik kiemelt célja volt, hogy az átmeneti, nehéz időszakban is támogassa az agrár startup vállalkozásokat, illetve felgyorsítsa a digitalizációs megoldások terjedését az agráriumban, akár tőkefinanszírozással, akár olyan visszajelzésekkel, amelyek segítik a jövőbeni fejlesztéseiket, tudhattuk meg a kamara közleményéből.

A befektetői érdeklődés is bizonyítja, hogy az agrárium kiemelten fontos szektor, és annak modernizációjára hangsúlyt kell fektetni. Az eseményen befektetői oldalról a Bonitás Befektetési Alapkezelő Zrt., a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt., az X-VENTURES Zrt. és a Vespucci Partners Zrt. képviselői vettek részt.

A résztvevő startup csapatok megoldásai a járványhelyzet miatt aktuális nehézségekre is felhívták a figyelmet. Így például az Upsoo az agráriumból évről évre hiányzó idénymunkásokra specializált toborzási modelljével segít az agrárvállalatoknak, vagy a hazai termelők támogatására létrejövő supp.li különös figyelmet fordít a megbízható, hazai forrásból származó és fenntartható termelői élelmiszerekre. További fennálló környezeti, fenntarthatósági és agráriumban fellelhető problémákkal kapcsolatos innovációkkal is találkozhattak a befektetők. Bemutatkozott a Grinsect, amely biokonverziós megoldással válaszol a világszinten kialakuló fehérjeválságra; a SMAPP fejlesztése, a növényvédelmet preventíven támogató digitális almamoly-csapda; a Veresi Paradicsom támogatásával kifejlesztett, zöldségek és gyümölcsök beltartalmi tulajdonságait vizsgáló VeggID, valamint a méhészeket naprakész információkkal segítő Beebox. Az előzetes egyeztetések és a startup vállalkozások tőkeigényei alapján akár több százmillió forintnyi befektetésről indulhat el tárgyalás.

Az eddigi visszajelzések alapján hatásos segítséget jelent az agrár digitalizációs fejlesztések terjedésének és felgyorsításának ez a típusú kezdeményezésünk, ezért a kamara a jövőben is segíteni kívánja a befektetőket és innovatív vállalkozásokat összekötő rendezvények létrejöttét

- hangsúlyozta Győrffy Balázs, a NAK elnöke.

Az eseményt megelőzően a startup vállalkozások jogi és befektetési kérdésekben is kaptak felkészítést, melyeket a későbbiekben kamatoztatni tudnak egy esetleges befektetés során. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Design Terminal a befektetői eseménnyel, illetve különböző közös tevékenységein keresztül csatornázza be a startup vállalkozásokat az ősszel induló, második inkubációs programjába, így támogatva az agrárinnovációt, hozzájárulva ezzel is a magyar agrárium fejlődéséhez

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03