2020. szeptember 28. hétfő Vencel

Hírek - Agrárpénzek

Fontos határidőre kell figyelniük az őstermelőknek

Több mint 58 ezer gazdálkodó nem aktualizálta, illetve nem érvényesítette őstermelői igazolványát. Nem érvényes és nem aktualizált adatokkal őstermelőként értékesítési tevékenységet nem lehet folytatni.
 
 

A mezőgazdasági őstermelői igazolványról szóló kormányrendelet szerint a földterületekre, az állattartásra alkalmas épületekre, a vadon gyűjthető termékek engedélyére valamint a termesztett növénykultúrák vagy nevelt állatok körére és mennyiségeire vonatkozó adatokban történt változásokat azoknak az őstermelőknek is be kell jelenteniük, akik nem folytatnak értékesítési tevékenységet - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Ezeket az adatokat idén június 17-ig kell aktualizálni.

Forrás: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán

Az őstermelői igazolványban szereplő személyes adatokban (például név, lakcím, adószám), a közös őstermelői tevékenységben részt vevők személyében, valamint az őstermelői tevékenységi körben és az értékesíteni kívánt termékkörben történt változásokat legkésőbb tizenöt napon belül, de még az értékesítési tevékenység megkezdése előtt be kell jelenteni. Tizenöt napon belül kell jelezni azt is, ha már egyáltalán nem végez őstermelői tevékenységet ez esetben az igazolvány érvénytelenítésére, bevonására van szükség.

Ha az adatok határidőben történő aktualizálásáról megfeledkezik, akkor az őstermelői tevékenység végzésétől két hónaptól akár két évig terjedően is eltilthatják az ellenőrző hatóságok. Az igazolvány módosítása, érvényesítése vagy bevonása személyesen, a bejelentett lakcím szerinti falugazdásznál kérelmezhető. Az ügyintézés során az érvényes, személyazonosításra alkalmas dokumentumoknak és az őstermelő igazolványnak is rendelkezésre kell állnia, valamint közös igazolvány esetén az őstermelő családtagoknak is meg kell jelenniük. Az ügyintézés díjmentes.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu