Hajlanak a megállapodásra a Kométa beszállítói

agrarszektor.hu
A KaposPont értesülései szerint hajlanak a megállapodásra a beszállítók a Kométa megmentése érdekében. Az egyik legnagyobb cég 40 millió forintban vásárolna részvényeket.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az önkormányzat kétmilliárdos segítségnyújtása egyik feltételéül a beszállítók részesedéshez jutását szabták meg, melyre a jelek szerint azok hajlandóak is lennének, mivel elemi érdekük a gyár megmaradása. Az egyik legnagyobb beszállítónak számító Ka-Tész Szövetkezet, mellyel szemben több száz milliós tartozást halmozott fel a Kométa, követelésállományából 40 millió forintot áldozna részvényvásárlásra. Berek Péter elnök szerint nincs más választásuk, ha a cég követelését még viszont akarja látni.

A KaposPont beszámolója szerint a Kométa dolgozói bizakodóak a város és a beszállítók áldozatkészsége láttán, azonban az Élelmiszerfeldolgozók Országos Szövetségének elnöke szerint a hasonló egyedi megoldásokra nem lehet minden esetben építeni. Éder Tamás jelentős kormányzati intézkedésekre lenne szükség, melyekkel úrrá lehetne lenni a teljes ágazatot sújtó válságnak. Ennek egyik eszközeként a hústermékek áfájának uniós szintre történő csökkentését tudná elképzelni.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03