2020. május 29. péntek Magdolna

Hírek - Agrárpénzek

Hajlanak a megállapodásra a Kométa beszállítói

A KaposPont értesülései szerint hajlanak a megállapodásra a beszállítók a Kométa megmentése érdekében. Az egyik legnagyobb cég 40 millió forintban vásárolna részvényeket.
 
 

Az önkormányzat kétmilliárdos segítségnyújtása egyik feltételéül a beszállítók részesedéshez jutását szabták meg, melyre a jelek szerint azok hajlandóak is lennének, mivel elemi érdekük a gyár megmaradása. Az egyik legnagyobb beszállítónak számító Ka-Tész Szövetkezet, mellyel szemben több száz milliós tartozást halmozott fel a Kométa, követelésállományából 40 millió forintot áldozna részvényvásárlásra. Berek Péter elnök szerint nincs más választásuk, ha a cég követelését még viszont akarja látni.

A KaposPont beszámolója szerint a Kométa dolgozói bizakodóak a város és a beszállítók áldozatkészsége láttán, azonban az Élelmiszerfeldolgozók Országos Szövetségének elnöke szerint a hasonló egyedi megoldásokra nem lehet minden esetben építeni. Éder Tamás jelentős kormányzati intézkedésekre lenne szükség, melyekkel úrrá lehetne lenni a teljes ágazatot sújtó válságnak. Ennek egyik eszközeként a hústermékek áfájának uniós szintre történő csökkentését tudná elképzelni.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu