Illegális húscsomagolóra bukkantak Kőbányán

agrarszektor.hu
Illegális húscsomagolóra bukkantak Kőbányán a Pest megyei állategészségügyi hatóság szakemberei hétfőn - mondta az MTI-nek a folyamatban lévő vizsgálat helyszínén a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős helyettes államtitkára.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Bognár Lajos államtitkár elmondta, hogy az ellenőrzés során a hatóság mintegy három tonna élelmiszert foglalt le. A csomagolást nem megfelelő higiéniai körülmények között, illegálisan végezték.

Az ellenőrök vizsgálják a lefoglalt élelmiszerek eredetét, szeretnének választ kapni arra, hogy honnan származik az áru és kinek értékesítették azt. A kőbányai illegális csomagolóhoz az ellenőrök egy helyszíni ellenőrzés után jutottak el.

A helyettes államtitkár közölte: az illegális tevékenység következménye várhatóan élelmiszerlánc-felügyeleti bírság és büntető feljelentés lesz.

Az illegális létesítményben uralkodó állapotokról Bognár Lajos nem beszélt részletesen - mondván, folyik a vizsgálat -, de példaként említette: nincs folyóvíz, és a hús kezelésére szolgáló munkafelületek sem felelnek meg az előírásoknak.

Az eddig ismert valamennyi dokumentumon hamis, vagy nem létező cégnevek szerepelnek, ezért Bognár Lajos az illegális húscsomagolást végző vállalkozás nevét nem tudta pontosan megmondani. Az árut - ami az információk szerint baromfihús -, a Forma-1-es rendezvényen találták helyszíni ellenőrzés során.

Úgy tűnik, az illegális árut nagy tételben nem hozták kereskedelmi forgalomba, de ez is a vizsgálat körébe tartozik. A bírság összege a vizsgálat eredményétől függ - közölte Bognár Lajos.

Az Országgyűlés nemrég módosította a büntető törvénykönyvet, hogy ilyen és hasonló ügyekre szigorúbb szabályokat lehessen alkalmazni - közölte a javaslat egyik benyújtója, Tarnai Richárd parlamenti képviselő, a Pest Megyei Kormányhivatal vezetője.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?