2020. június 6. szombat Norbert, Cintia

Hírek - Agrárpénzek

Illegális húscsomagolóra bukkantak Kőbányán

Illegális húscsomagolóra bukkantak Kőbányán a Pest megyei állategészségügyi hatóság szakemberei hétfőn - mondta az MTI-nek a folyamatban lévő vizsgálat helyszínén a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős helyettes államtitkára.
 
 

Bognár Lajos államtitkár elmondta, hogy az ellenőrzés során a hatóság mintegy három tonna élelmiszert foglalt le. A csomagolást nem megfelelő higiéniai körülmények között, illegálisan végezték.

Az ellenőrök vizsgálják a lefoglalt élelmiszerek eredetét, szeretnének választ kapni arra, hogy honnan származik az áru és kinek értékesítették azt. A kőbányai illegális csomagolóhoz az ellenőrök egy helyszíni ellenőrzés után jutottak el.

A helyettes államtitkár közölte: az illegális tevékenység következménye várhatóan élelmiszerlánc-felügyeleti bírság és büntető feljelentés lesz.

Az illegális létesítményben uralkodó állapotokról Bognár Lajos nem beszélt részletesen - mondván, folyik a vizsgálat -, de példaként említette: nincs folyóvíz, és a hús kezelésére szolgáló munkafelületek sem felelnek meg az előírásoknak.

Az eddig ismert valamennyi dokumentumon hamis, vagy nem létező cégnevek szerepelnek, ezért Bognár Lajos az illegális húscsomagolást végző vállalkozás nevét nem tudta pontosan megmondani. Az árut - ami az információk szerint baromfihús -, a Forma-1-es rendezvényen találták helyszíni ellenőrzés során.

Úgy tűnik, az illegális árut nagy tételben nem hozták kereskedelmi forgalomba, de ez is a vizsgálat körébe tartozik. A bírság összege a vizsgálat eredményétől függ - közölte Bognár Lajos.

Az Országgyűlés nemrég módosította a büntető törvénykönyvet, hogy ilyen és hasonló ügyekre szigorúbb szabályokat lehessen alkalmazni - közölte a javaslat egyik benyújtója, Tarnai Richárd parlamenti képviselő, a Pest Megyei Kormányhivatal vezetője.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu