2020. október 25. vasárnap Blanka, Bianka

Hírek - Agrárpénzek

Itt a jó hír! - Elengedik a hitelkamatokat

A kamat- és egyéb hitelköltségeket is elengedi a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) azoknak a mezőgazdasági termelőknek és termelői szerveződéseknek, akik 2015 májusában a jégesők miatt kárt szenvedtek és agrár forgóeszközhitelt vettek vagy vesznek fel. A támogatás a 2015. április 30-a után esedékes kamat-, kezességi díj és egyéb költségekre vehető igénybe - akár utólag is - az MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram 2020 és az MFB TÉSZ Forgóeszköz Hitelprogram 2020 keretében nyújtott hiteleknél, így a jég miatt kárt szenvedett vállalkozásoknak ezek a hitelek teljes egészében költségmentessé válnak.
 
 

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) a megnövelt támogatással a káresemény következtében kieső bevételek, forgóeszközök pótlását segíti. A megnövelt összegű támogatások 2015. december 7-től igényelhetők - áll a kiadott közleményben.

Az MFB Zrt. a most bejelentett támogatáson túl is kedvező konstrukcióban kínál hiteleket az agrárszektor számára. Minden agrár-hitelprogramban igényelhető állami kamattámogatás, így a hitelfelvevőnek a teljes hitelkamat 40 százalékát kell megfizetnie, amennyiben a rendelkezésére álló agrár de minimis (csekély összegű támogatási) kerete ezt lehetővé teszi. Ennek eredményeként akár 2 százalékos végső ügyleti kamaton is felvehetik a hitelt.

Az MFB Zrt. 2010 óta mezőgazdasági vállalkozások részére, hozzávetőlegesen 1400 hitelszerződésben, több mint 20 milliárd forint forgóeszközhitelt helyezett ki. A bank három, megújult hitelprogramja 2020. december 31-éig lesz elérhető. A rendelkezésre álló forráskeret 29 milliárd forint.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu