2022. augusztus 10. szerda Lőrinc

Hírek - Agrárpénzek

Itt a nagy bejelentés: a héten indul az új hitelprogram a magyar gazdáknak

Június 30-án futott ki a járvány okozta gazdasági kihívások kezelésére megalkotott Széchenyi Kártya GO. A hazai kkv-szektor versenyképességének elősegítését és tartós növekedési feltételeinek megteremtését szolgáló, államilag támogatott és népszerű hitelprogram mostantól Széchenyi Kártya Program MAX néven folytatódik.
 
 

Június 30-án futott ki a járvány okozta gazdasági kihívások kezelésére megalkotott Széchenyi Kártya GO verzió, ezután következik a MAX változat. Konkrét hitelkérelmek benyújtására várhatóan e hét közepétől lesz lehetőség a Kavosz országos lefedettségű regisztráló irodahálózatában - írta meg az Infostart. A kormányzat a program összes hiteléhez továbbra is kamattámogatást, illetve garanciadíj-támogatást nyújt, és az eddigi mértékű kezelési költségtámogatást biztosítja a vállalkozások számára. Ennek eredményeként az SZKP MAX hitelei továbbra is a teljes futamidő alatt fix kamatozással, évi 0,5-3,5% nettó kamatszinten érhetőek el. Mint azt Krisán László, a Kavosz Zrt. vezérigazgatója elmondta, a GO-ban 12 termék állt rendelkezésre, ezeket részben összevonták.

A turizmus kártya vagy a benzinkút kártya szépben besimítható volt hitelcélok bővítése keretében a folyószámlahitel alá. Most indul tehát egy folyószámlahitel, egy forgóeszközhitel, egy beruházási hitel, egy lízingkonstrukció, valamint kicsit később elindul a mikrohitel MAX is. Ezeken belül két alkonstrukció jött létre, az aktuális helyzetekre reagálva: lesz egy energiakártya - a folyószámlahitel alatt -, ami szinte minimál kamaton segíti a vállalatokat az energiaválság okozta kihívások kezelésére. Emellett a beruházási hitelen belül létrejött egy energiahatékonysági és versenyképességjavító technológiaváltó hitel, ami a szintén nagyon alacsony kamattal érhető el

- sorolta Krisán László.

A program keretében bevezetett termékek:

 • Széchenyi Energiakártya: ezt az energiaválság által érintett vállalkozások igényelhetik egyéves futamidővel, és a normál folyószámlahitelrészhez képest még kedvezőbb, évi fix 1 százalék nettó kamattal.
 • Széchenyi Likviditási Hitel MAX: szabad felhasználású forgóeszközhitel, ami a vállalkozás működéséhez szükséges forgóeszköz-beszerzések finanszírozására a hitel hitelkiváltásra is felhasználható.
 • Széchenyi Beruházási Hitel MAX: szinte minden beruházási hitelcél finanszírozására alkalmas, az agrárszektorban is.
 • Széchenyi Lízing MAX hitel: a pénzügyi lízingügyletek finanszírozására lehet fordítani.

További információk és a részletes igénybevételi feltételek az alábbi oldalon érhetők el. A Széchenyi Kártya Program MAX indulásáról korábban az Agrárszektor is beszámolt.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2022

  Az év legkiemelkedőbb agráreseménye a hazai szereplőknek!

  Sustainable World 2022

  Ismét jön a fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án!