Itt a nagy bejelentés: a héten indul az új hitelprogram a magyar gazdáknak

Itt a nagy bejelentés: a héten indul az új hitelprogram a magyar gazdáknak

agrarszektor.hu
Június 30-án futott ki a járvány okozta gazdasági kihívások kezelésére megalkotott Széchenyi Kártya GO. A hazai kkv-szektor versenyképességének elősegítését és tartós növekedési feltételeinek megteremtését szolgáló, államilag támogatott és népszerű hitelprogram mostantól Széchenyi Kártya Program MAX néven folytatódik.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Június 30-án futott ki a járvány okozta gazdasági kihívások kezelésére megalkotott Széchenyi Kártya GO verzió, ezután következik a MAX változat. Konkrét hitelkérelmek benyújtására várhatóan e hét közepétől lesz lehetőség a Kavosz országos lefedettségű regisztráló irodahálózatában - írta meg az Infostart. A kormányzat a program összes hiteléhez továbbra is kamattámogatást, illetve garanciadíj-támogatást nyújt, és az eddigi mértékű kezelési költségtámogatást biztosítja a vállalkozások számára. Ennek eredményeként az SZKP MAX hitelei továbbra is a teljes futamidő alatt fix kamatozással, évi 0,5-3,5% nettó kamatszinten érhetőek el. Mint azt Krisán László, a Kavosz Zrt. vezérigazgatója elmondta, a GO-ban 12 termék állt rendelkezésre, ezeket részben összevonták.

A turizmus kártya vagy a benzinkút kártya szépben besimítható volt hitelcélok bővítése keretében a folyószámlahitel alá. Most indul tehát egy folyószámlahitel, egy forgóeszközhitel, egy beruházási hitel, egy lízingkonstrukció, valamint kicsit később elindul a mikrohitel MAX is. Ezeken belül két alkonstrukció jött létre, az aktuális helyzetekre reagálva: lesz egy energiakártya - a folyószámlahitel alatt -, ami szinte minimál kamaton segíti a vállalatokat az energiaválság okozta kihívások kezelésére. Emellett a beruházási hitelen belül létrejött egy energiahatékonysági és versenyképességjavító technológiaváltó hitel, ami a szintén nagyon alacsony kamattal érhető el

- sorolta Krisán László.

A program keretében bevezetett termékek:

  • Széchenyi Energiakártya: ezt az energiaválság által érintett vállalkozások igényelhetik egyéves futamidővel, és a normál folyószámlahitelrészhez képest még kedvezőbb, évi fix 1 százalék nettó kamattal.
  • Széchenyi Likviditási Hitel MAX: szabad felhasználású forgóeszközhitel, ami a vállalkozás működéséhez szükséges forgóeszköz-beszerzések finanszírozására a hitel hitelkiváltásra is felhasználható.
  • Széchenyi Beruházási Hitel MAX: szinte minden beruházási hitelcél finanszírozására alkalmas, az agrárszektorban is.
  • Széchenyi Lízing MAX hitel: a pénzügyi lízingügyletek finanszírozására lehet fordítani.

További információk és a részletes igénybevételi feltételek az alábbi oldalon érhetők el. A Széchenyi Kártya Program MAX indulásáról korábban az Agrárszektor is beszámolt.

EZ IS ÉRDEKELHET
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13