Javul a helyzet a mezőgazdaságban: ennyi volt a halálos munkabaleset tavaly

MTI
Tovább javult a munkabiztonság az agráriumban, két év alatt közel 45 százalékkal csökkent a halálos kimenetelű munkabalesetek száma - nyilatkozta Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár az MTI-nek.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Úgy vélte, a Pénzügyminisztérium "Fókuszban a mezőgazdaság - első a munkavégzés biztonsága" című kampánya szerepet játszik abban, hogy a kiemelten veszélyes ágazatnak számító mezőgazdaságban évről-évre mérséklődik a halálesetek száma. A Pénzügyminisztérium két évvel ezelőtt indította el az agrárszektorban az országos munkavédelmi kampányt a halálos munkabalesetek korábbi években tapasztalt magas számának csökkentése érdekében - ismertette. Megjegyezte: az ilyen balesetekből egy is sok, így számukat a lehető legkevesebbre kell csökkenteni. A kampány alapvető célkitűzése az volt, hogy felhívják az ágazatban tevékenykedő munkaadók, munkavállalók figyelmét a biztonságos munkavégzésre. 

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.

Tájékoztatása szerint 2016-ban az agrárágazatban még 18 végzetes kimenetelű munkabaleset történt, 2017-re azonban 33 százalékkal, 2018-ra pedig további 17 százalékkal csökkent a számuk. A három munkanapon túl gyógyuló munkabalesetek száma is folyamatosan csökkent: 2016-ban 837, 2017-ben 654, 2018-ban 626 eset fordult elő. Bodó Sándor kiemelte, bár a kétéves kampány lezárult, a munkavédelmi hatóság előtt továbbra is az ellenőrzések fókuszában marad a mezőgazdaság, az ott tapasztalható hiányosságok felszámolása.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?