Közeleg a határidő! Már csak néhány napig lehet szankciómentesen beadni a kérelmeket

agrarszektor.hu
Május 15-én lezárul az egységes kérelmek szankciómentes beadási időszaka. Eddig több mint 101 ezer kérelmet nyújtottak be a termelők. Összességében 173 ezer kérelem beadására lehet számítani.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az egységes kérelmek szankciómentes beadási időszaka 2019. május 15-én lezárul - írja a nak.hu. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászai idáig több mint 77 ezer kérelmet adtak be, ez az összes eddig benyújtott kérelem 76 százalékát teszi ki. Az elmúlt évek adataiból kiindulva összességében 173 ezer kérelem várható, így a hiányzó több mint 70 ezer kérelem beadására a határidő lejártáig hátralévő 10 napban lehet számítani.

A NAK kéri azokat a gazdálkodókat, akik még nem adták be kérelmüket, hogy a zökkenőmentes ügyintézés érdekében egyeztessenek időpontot falugazdászukkal. A május 15. után benyújtott kérelmek esetében ugyanis már munkanaponként 1 százalékos támogatáscsökkentéssel kell számolni. A kérelembeadásra nyitva álló utolsó nap 2019. június 11.

Fontos változás, hogy a május 15-ig beadott kérelmek szankció nélküli módosítása idén május 31. helyett június 2-ig lehetséges. Kivétel ez alól az állatalapú támogatási kérelmek, amelyek esetében a május 15. után történő változtatás már támogatáscsökkenést von maga után.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?