2020. július 9. csütörtök Lukrécia

Hírek - Agrárpénzek

Közeleg az agrárkamarai tagdíjbevallás határideje

Július 2-án jár le az agrárkamarai tagdíjak bevallási határideje. Idén sem kell tagdíjbevallást készíteniük azoknak az őstermelőknek, akiknek előző évi nettó árbevétele nem érte el a 600 ezer forintot. A köztestület országos küldöttgyűlésének döntése értelmében az idei évtől változnak a tagdíjsávok, emellett újabb tagdíjbevallással és -fizetéssel összefüggő kedvezmények is életbe lépnek.
 
 

Megkezdődött a tagdíjbevallás időszaka a Nemzeti Agrárgazdasági Kamaránál (NAK) - írja közleményében a kamara. A köztestület tagjainak július 2-ig kell megtenniük tagdíjbevallásukat a NAK portáljáról nyíló e-Irodában. Kivételt képeznek ez alól azok az őstermelők, akiknek előző évi nettó árbevétele nem érte el a 600 ezer forintot. Számukra a NAK postai csekket küldött a kétezer forintos tagdíjról, amelyet június 30-ig befizetve (vagy a tagdíj összegét átutalva) mentesülnek a tagdíjbevallási kötelezettség alól.

A NAK május 17-ei országos küldöttgyűlésén döntés született a kamara megalakulása óta változatlan tagdíjsávok módosításáról. Ennek értelmében az eddigi 11 helyett 7 tagdíjsáv lesz. A legalsó sáv határa (legfeljebb 600 ezer forint nettó árbevétel) és összege (évi kétezer forint) változatlan marad, ahogy a tagdíj maximuma is (évi 1 millió forint). A módosítással a tagok közel 85 százalékánál a tagdíj nem változik, 9 százalékuk pedig a jövőben kevesebb tagdíjat fizet majd.

A tagdíjalap több kedvezménnyel is csökkenthető, többek között a kamarai telekommunikációs szolgáltatást (BirtOKOS) igénybe vevő tagok idén is hívószámonként évi ezer forint tagdíjkedvezményben részesülnek, függetlenül az előfizetői csomag fajtájától. Ugyanakkor a küldöttgyűlés újabb tagdíjbevallással és -fizetéssel összefüggő kedvezményekről is döntött. Ennek értelmében két héttel, augusztus 15-ig meghosszabbodik a tagdíjfizetési határidő.

A tagdíjkedvezményre jogosító igazoló dokumentumok ezentúl nem csak a bevallással egyidejűleg, hanem azt követően egy évig benyújthatók: azok a tagok, akik a tavalyi évre vonatkozóan további tagdíjkedvezményt kívánnak érvényesíteni, az idei bevallás határidejéig jelezhetik a kamaránál. Ezen felül a tagdíjfizetésre vonatkozó halasztás vagy részletfizetés már bármikor igényelhető, nem csak a tagdíj bevallásakor - áll a köztestület közleményében.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu