2022. június 30. csütörtök Pál

Hírek - Agrárpénzek

Kritikus szinten billeg a forint

Az elmúlt hetekben fokozatosan a 310-es szint közelébe erősödött a forint az euróval szemben, de ehhez képest a többi régiós devizánál ennél jóval intenzívebb volt a felértékelődés mértéke, így elvileg volna tere a további erősödésnek. A 309-310 körüli zóna azonban erős technikai akadály, közben pedig a dollár/forint árfolyamban a 276-277 körüli zóna kritikusan fontos, itt húzódik ugyanis egy kétéves emelkedő trendvonal, amelynek letörése hullámszerű további forinterősödést is okozhat - írja a Portfolio.
 
 

Ma reggel stabilan 310,5 körül kezdett a forint az euróval szemben, azaz továbbra is kéthavi csúcsa közvetlen közelében mozog a bankközi piacon. A hetek óta tartó lassú, fokozatos felértékelődési trend azonban sértetlen. Technikai elemzési szempontból a 309-es, illetve 310-es szintek erős támaszt jelentenek az árfolyamban.

Kritikus szinten billeg a forint

 

Amint az alábbi árán látjuk: a forint lassú erősödése elmaradt attól, mint ami a többi régiós devizánál bekövetkezett az utóbbi hetekben, ez pedig a forintnál további felértékelődés irányába mutat.

 A zlotyt segítette a vártnál puhább lengyel devizahiteles mentőcsomag megszületése, a lírát pedig a puccskísérlet utáni (politikai) stabilizálódási jelek.

Kritikus szinten billeg a forint

A forint kapcsán érdemes még azt is megnézni, hogy a dollárral szemben kritikusan fontos trendvonal közelébe süllyedt az árfolyam 278,5 körül: amint láthatjuk, az elmúlt két évi mozgásra húzott vonal 276-277 körül jár, így ezt a zónát különösen érdemes figyelni a forint további "sorsát" illetően. Ma lényeges makroadat nem várható sem itthonról, sem külföldről, pénteken viszont sok második negyedéves GDP-adat között a magyar is kijön, ami az MNB monetáris politikája szempontjából lényeges fejlemény lehet és így visszahathat a forint árfolyamára is.

Kritikus szinten billeg a forint

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben