2021. január 22. péntek Vince, Artúr

Hírek - Agrárpénzek

Lépett a kamara: agrárkoordinációs munkacsoportokat hozott létre minden megyében

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) minden megyében Megyei Agrárkoordinációs Munkacsoportot hoz létre, a gazdálkodók, az élelmiszer-előállítók és -feldolgozók, valamint az őket kiszolgáló beszállítók, szolgáltatók és a kereskedelem operatív együttműködését támogatandó. A kamara a tavaszi mezőgazdasági munkák zökkenőmentes megkezdéséhez is segítséget nyújt, folyamatosan egyeztetve az inputanyag- és eszközbeszállítókkal, valamint az esetleges kieső export hazai felhasználását is segíti.
 
 

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a munkacsoportok révén is segíteni kíván annak biztosításában, hogy közel 400 ezer tagjának az esetlegesen felmerülő problémáira minél gyorsabban megoldások szülessenek mind helyi, mind országos szinten.

 • A munkacsoportok megtárgyalják a kamarai tagságtól beérkező észrevételeket, és azokkal kapcsolatban javaslatokat fogalmaznak meg.
 • Folyamatosan felmérik az emberi erőforrás, alapanyag, valamint az erő- és munkagépek igényeket és kapacitásokat, arról tájékoztatják a gazdálkodókat.
 • Közvetítenek, ha esetleg valahol munkaerő-igény vagy többlet keletkezik, amire sürgősen megoldást kell találni.
 • Nyomon követik a piaci folyamatokat, felmérik az esetleges beszerzési és értékesítési problémákat és lehetőségeket, tájékoztatást nyújtanak azok kapcsán az érintetteknek.
 • Egyeztetnek a közfoglalkoztatással kapcsolatban, segítenek közös értékesítési megoldások keresésében, támogatják az esetleges kieső export miatti hazai felhasználást.

A kamara a tagjai által felé jelzett megoldandó problémákat a megyei munkacsoportok folyamatosan jelezni fogják az operatív törzs, a szakminisztérium valamint a gazdaság újraindításáért felelős akciócsoport felé. A megyei munkacsoportok a NAK megyei igazgatóságain keresztül is elérhetőek lesznek.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu