Lezárult a tranzakció: a Portfolion közvetett irányítást szerzett a Nagisz Csoportban

Lezárult a tranzakció: a Portfolion közvetett irányítást szerzett a Nagisz Csoportban

agrarszektor.hu
A PortfoLion 97,91 százalékos részesedést szerzett a NAGISZ Csoportban, miután a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyta az üzletet. A cégcsoport eredményes működtetését a jövőben is a jelenlegi operatív menedzsment látja el.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az OTP Csoporthoz tartozó PortfoLion Zöld Alap 2020. október 20-án sikeresen zárta a tranzakciót, amelynek révén 97,91 százalékos közvetett irányítást szerzett a NAGISZ Csoport fölött - írják közös közleményükben. A NAGISZ Csoport meghatározó tulajdonosának, a Csillag Csemege Kft.-nek a magánszemély tulajdonosai 100%-ban eladták üzletrészeiket, ezzel egyidejűleg pedig a NAGISZ Zrt. kisrészvényeseinek döntő többsége is értékesítette a részvényeit. A tranzakció során a kisrészvényesek a többségi irányítással bíró tulajdonosokkal azonos feltételekkel értékesíthették részvényeiket. Az ügyletet előzetesen a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálta és - az OTP Bank önkéntes kötelezettségvállalására is figyelemmel - jóváhagyta.

Fontos kiemelni, hogy a NAGISZ Csoport eredményes működtetésének feladata a jövőben is a jelenlegi menedzsmentre hárul majd. Ennek során a PortfoLion Zöld Alap irányítása alá tartozó társaságok tevékenységével összehangoltan, a társaságok gazdasági érdekeit és a fellelhető szinergiákat is figyelembe véve önállóan tervezhetik meg és hajthatják majd végre a Zöld Alap által jóváhagyott üzleti stratégiájukat.

Minden vállalat növekedése során eljön az a pont, amikor külön kell választani a tulajdonosi és a menedzsment funkciókat. A NAGISZ Csoportnál közel egy évtizede kezdődött meg az erre való tudatos felkészülés, amely során modernizáltuk a vezetési struktúrát és a kulcspozíciókban dolgozó munkatársak körébe fiatal, jólképzett kollégákat vontunk be. A fenti munkát siker koronázta, hiszen az új tulajdonos az általunk megfiatalított menedzsment csapatot változatlanul hagyva folytatja a munkát. A cégvezetés és a NAGISZ üzletpolitikája tehát a tranzakciót követően sem változik, ez pedig segít a folytonosság fenntartásában, illetve abban, hogy a cégcsoport tovább erősíthesse kölcsönös bizalmon és korrektségen alapuló piaci kapcsolatait

 - mondta Kovács Lajos, a NAGISZ Zrt. igazgatóságának leköszönő elnöke.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 19. 11:33