2021. szeptember 25. szombat Eufrozina, Kende

Hírek - Agrárpénzek

Matolcsy: négy év alatt 300 ezer új munkahely

Az Új Széchenyi Terv 2011-2014 között 7.000 milliárd forint forrással, évi 5 százalékponttal emeli majd meg a beruházás rátát - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter az Új Széchenyi Terv bemutatóján az MTI-nek.
 
 

Kiemelte: ezzel a magyar beruházási ráta 2014-re mintegy 25 százalékos szintre nő majd, a magyar GDP pedig a 4-6 százalékos sávba emelkedik. A miniszter kiemelte: így 2014-ig mintegy 300 ezer új munkahely jöhet létre.

Az ÚSZT a magyar gazdaságpolitika kiemelt céljait segíti, így a gazdasági növekedés ütemének növelését, az államadósság GDP-hez mért szintjének csökkentését, a foglalkoztatás jelentős bővítését - mondta Matolcsy.

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter hangsúlyozta: megújul a fejlesztéspolitika, amely mögött nemcsak uniós, hanem hazai és nemzetközi fejlesztési források is lesznek. Hozzátette: gyorsabb és egyszerűbb lesz a forráskihelyezés. Fellegi Tamás elmondta: a szabadon felhasználható uniós fejlesztési forrás 2013-ig 2.000 milliárd forint, és megújul a pályázati rendszer. Bejelentette: az ÚSZT keretében 93 új konstrukciót hirdetnek meg 1.100 milliárd forint tőkekihelyezéssel. Az idén a szabadon felhasználható 2.000 milliárd forint uniós forrás 55-60 százalékát a gazdaságba juttatják az ÚSZT-ben szereplő hét prioritás mentén.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu