Milliárdokból épít gyárat Kabán a nagy amerikai cégóriás

MTI
Az amerikai Conagen cégcsoport 15 milliárd forintos beruházással épít új gyárat az egykori Agroferm üzem területén Kabán - jelentette be a cégcsoport alapító-elnöke a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Steven Chen elmondta: vállalatuk élelmiszeripari és kozmetikai termékekhez gyárt GMO-mentes összetevőket, íz-, valamint illat- és adalékanyagokat a legkorszerűbb biotechnológiával. A tervek szerint a kabai gyárukból látják majd el az összes európai partnerüket, és kialakítanak egy kutató-fejlesztő részleget is. Termékeik előállításához mezőgazdasági terményeket - zöldborsót, sztíviát - használnak fel, aminek egy részét a környéken szeretnék megtermeltetni - fűzte hozzá.

Pajna Zoltán (Fidesz-KDNP), a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés elnöke és Szegi Emma (Fidesz-KDNP) Kaba polgármestere egyaránt arról beszélt, hogy a cukorgyár 2006-os bezárása és az Evonik Agroferm termelésének tavalyi felfüggesztése óta a mostani a legnagyobb fejlesztés a térségben, az új üzem 250 dolgozónak, köztük számos kutatónak biztosít majd munkát. Pajna Zoltán arról is beszélt, hogy a környék mezőgazdasági vállalkozóinak is fel kell készülniük arra, hogy megfelelő minőségű alapanyagot biztosítsanak a gyár termeléséhez. A teljes üzem beindulása után akár évi 50 milliárd forint értékű mezőgazdasági terméket fog felvásárolni a kabai üzem - jegyezte meg.

Steven Chen az MTI érdeklődésére elmondta: a beruházást saját forrásból valósítják meg, de tárgyalnak támogatásról a külgazdasági minisztérium befektetési ügynökségével, a HIPÁ-val is. A világban összesen 1500 dolgozót foglalkoztatnak, köztük a kutatás-fejlesztési szektorban 250 tudóst.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: H. Szabó Sándor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?