2022. január 22. szombat Vince, Artúr

Hírek - Agrárpénzek

Ők most a leggazdagabb agrárvállalkozók Magyarországon: itt a lista!

Közel 480 milliárd forintos vagyonnal Mészáros Lőrinc vezeti a Forbes "Az 50 leggazdagabb magyar"-ról összeállított legfrissebb listáját. Második helyen Csányi Sándor áll több mint 393 milliárd forintos becsült vagyonával, akit a tizenkettedik helyen követ a mostanában zűrösebb időket élő Bige László. A 2020-as 50-es listára több, az agráriumban érdekelt vállalkozó, illetve annak családja is felkerült.
 
 

Mészáros Lőrinc vezeti a Forbes "Az 50 leggazdagabb magyar"-ról összeállított 2020-as listáját, 479,4 milliárd forintos becsült vagyonnal, ami 70 milliárd forinttal nőtt tavaly óta. Mészáros az agráriumban is folyamatosan terjeszkedik egyik legismertebb érdekeltségével a Talentis Grouppal. A lista második helyén Csányi Sándor áll 393,4 milliárd forintos vagyonnal, és habár a koronavírus-járvány okozott problémákat érdekeltségeiben, a Bonafarm Csoportja újabb nagy beruházásokra készül a jövőben. 

Habár az utóbbi időben ismét komoly ügyekben indult eljárás Bige László ellen, hiszen több száz milliós sikkasztás elfogadásával vádolja az ügyészség, a műtrágyakirály így is a tizenkettedik helyen végzett 115,5 milliárd forintos vagyonnal. Ez részben annak köszönhető, hogy a beszakadó energiaárak mellett egyre jobb üzleti eredményeket jelent a Nitrogénművek, melynek beértek a fejlesztései is, és a tulajdonos szerint a tavalyi rekordévük lehet. Tizenhatodik helyen áll Bárány László és családja 88,3 milliárd forintos becsült vagyonnal, legismertebb érdekeltségeik a Master Good, és a tavaly felvásárolt Sága. 

A lista huszonötödök helyén Szabó Miklós és családja állnak 58,2 milliárd forintos vagyonnal. A Tranzit Csoport 15 milliárd forintos beruházása révén új állattartó telepeket épített, valamint korszerűsítették az eszközállományt. Emellett a vállalat további 20 milliárdos beruházásba kezd, ebből 4,5 milliárd forintot a 2019-ben felvásárolt, gyorsfagyasztott élelmiszereket gyártó Marneváll Zrt. kapacitásbővítésére fordítják.

A harmincadik helyen Szatmári Zoltán és családja szerepelnek 45,4 milliárd forintos vagyonnal, akik a hazai malomiparban az egyik legfontosabb szereplők, az iparágban tavaly közel 14 milliárd forintos bevételt értek el. Harmincharmadik a listán Harsányi Zsolt, az Axiál Kft. tulajdonos-ügyvezetője 43 milliárd forintos vagyonnal, a negyvennegyedik helyen pedig Kenyeres Zoltán és Imre állnak 31,3 milliárd forintos becsül vagyonnal. 

Címlapkép forrása: MTI/Bodnár Boglárka

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárium 2022

  A tavasz meghatározó agrárgazdasági  rendezvénye április 6-án!

  Portfolio Agrár Klub: Sorsdöntő év következik? - A magyar agrárium kilátásai 2022-től

  Ingyenes online klub 02.22-én!