2020. szeptember 24. csütörtök Gellért, Mercédesz

Hírek - Agrárpénzek

Pénteken nagy elmozdulás jöhet a gabonapiacon

Egyelőre kivárás van a gabonák piacán a hírszegényebb környezet miatt, de pénteken az amerikai mezőgazdasági minisztérium havi termésjelentése nagy mozgásokat okozhat. Horváth Dávid, a Solar Capital Zrt. árutőzsdei elemzője szerint megtörhet az emelkedő trend, vagy nagy visszapattanás jöhet.
 
 


797,25 centen nyitott szerdán reggel a kukorica határidős jegyzése, 0,75 dollárcenttel alacsonyabban, mint amennyin kedd este zárt. Délelőtt tízig egészen 798 centig mentek el a jegyzések.

A búza szeptemberre szóló határidős jegyzése 889,75 centen nyitott, és 889 centen zárt kedden este. Szerda reggel tízig a legmagasabb jegyzések 890 dollárcentig mentek el.


A szójabab jegyzése mindössze 0,25 centtel nyitott alacsonyabban, 1565,50 dollárcenten, mint a kedd esti zárója. A szerda kora délelőtt folyamán a szójabab legmagasabb jegyzése eddig 1580 dollárcent/véka volt.

Közben a Goldman Sachs azt közölte, hogy Oroszország valószínűleg korlátozni fogja a búzaexportját. A globális pénzügyi szervezet szerint az ország akár 70 százalékkal kevesebb búzát exportálhat, mint tavaly. A globális búzatermés-becslését pedig 651,1 millió tonnára vitte le, míg az orosz búzatermést 43 millió tonnára várják a szárazság miatt.

 

„Az előrejelzések szerint tovább folytatódik Oroszországban a szárazság, ami a jövő évi tavaszi termés minőségét is rontani fogja” – írta a Goldman Sachs, ami az előrejelzésében 24 százalékkal alacsonyabb búzatermést vár Oroszországban éves alapon.


Amerikában ugyanakkor a szárazság kezd alábbhagyni, és a búza, valamint a kukorica ára is szépen oldalazgat lefelé, mondta az agrarszektor.hu-nak Horváth Dávid, a SolarCapital Zrt. árutőzsdei elemzője, aki szerint az oldalazás annak köszönhető, hogy most viszonylag hírszegényebb környezetben vagyunk.


„Technikailag megérkeztünk oda, hogy vagy megtörik a búza és a kukorica emelkedő trendje, vagy nagy felpattanás lesz. Pénteken várunk egy nagyobb elmozdulást az amerikai mezőgazdasági minisztérium havi gabona-előrejelzése miatt, addig kivárás van.” – tette hozzá az elemző.


Horváth Dávid azt is elmondta, hogy szerint a termények piacán most a kakaó még egy jó vétel, aminek a szeptemberre szóló határidős jegyzései áttörték a 2400 centet, és úgy tűnik, hogy megy felfelé az ára, mivel az egyik fő termelő országban, Elefántcsontparton, a vártnál jóval rosszabb lesz a kakaótermés.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu