Pénteken nagy elmozdulás jöhet a gabonapiacon

agrarszektor.hu
Egyelőre kivárás van a gabonák piacán a hírszegényebb környezet miatt, de pénteken az amerikai mezőgazdasági minisztérium havi termésjelentése nagy mozgásokat okozhat. Horváth Dávid, a Solar Capital Zrt. árutőzsdei elemzője szerint megtörhet az emelkedő trend, vagy nagy visszapattanás jöhet.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

797,25 centen nyitott szerdán reggel a kukorica határidős jegyzése, 0,75 dollárcenttel alacsonyabban, mint amennyin kedd este zárt. Délelőtt tízig egészen 798 centig mentek el a jegyzések.

A búza szeptemberre szóló határidős jegyzése 889,75 centen nyitott, és 889 centen zárt kedden este. Szerda reggel tízig a legmagasabb jegyzések 890 dollárcentig mentek el.

A szójabab jegyzése mindössze 0,25 centtel nyitott alacsonyabban, 1565,50 dollárcenten, mint a kedd esti zárója. A szerda kora délelőtt folyamán a szójabab legmagasabb jegyzése eddig 1580 dollárcent/véka volt.

Közben a Goldman Sachs azt közölte, hogy Oroszország valószínűleg korlátozni fogja a búzaexportját. A globális pénzügyi szervezet szerint az ország akár 70 százalékkal kevesebb búzát exportálhat, mint tavaly. A globális búzatermés-becslését pedig 651,1 millió tonnára vitte le, míg az orosz búzatermést 43 millió tonnára várják a szárazság miatt.

 

"Az előrejelzések szerint tovább folytatódik Oroszországban a szárazság, ami a jövő évi tavaszi termés minőségét is rontani fogja" - írta a Goldman Sachs, ami az előrejelzésében 24 százalékkal alacsonyabb búzatermést vár Oroszországban éves alapon.

Amerikában ugyanakkor a szárazság kezd alábbhagyni, és a búza, valamint a kukorica ára is szépen oldalazgat lefelé, mondta az agrarszektor.hu-nak Horváth Dávid, a SolarCapital Zrt. árutőzsdei elemzője, aki szerint az oldalazás annak köszönhető, hogy most viszonylag hírszegényebb környezetben vagyunk.

"Technikailag megérkeztünk oda, hogy vagy megtörik a búza és a kukorica emelkedő trendje, vagy nagy felpattanás lesz. Pénteken várunk egy nagyobb elmozdulást az amerikai mezőgazdasági minisztérium havi gabona-előrejelzése miatt, addig kivárás van." - tette hozzá az elemző.

Horváth Dávid azt is elmondta, hogy szerint a termények piacán most a kakaó még egy jó vétel, aminek a szeptemberre szóló határidős jegyzései áttörték a 2400 centet, és úgy tűnik, hogy megy felfelé az ára, mivel az egyik fő termelő országban, Elefántcsontparton, a vártnál jóval rosszabb lesz a kakaótermés.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?