2022. június 28. kedd Levente, Irén

Hírek - Agrárpénzek

Szerbiával tárgyalt Magyarország: kiderült, miről volt szó a találkozón

Mindenkire szükség van a Kárpát-medencében a regionális sikerekhez és a magyar kormány alapvető érdeke a régiós együttműködésre való törekvés - hangsúlyozta Bencsik Dávid, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára vajdasági útja során az agrártárca közleménye szerint.
 
 

A koronavírus-járvány kapcsán világszerte tapasztalt élelmiszerellátási nehézségek rávilágítottak az ellátási láncok törékenységére. Az élelmezési rendszerek megszilárdítása volt a fő témája annak a tárgyalásnak, amelyre Vedrana Ilic, a szerb agrártárca nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkára hívta meg a magyar felet - közölte az AM.

Bencsik Dávid a tárgyaláson leszögezte: az élelmezésbiztonság megvalósítása minden ország elsőszámú célja. Hazánk elkötelezett a fenntartható fejlődési célok elérésében, amelynek részét képezi az élelmezési rendszerek átalakítása. A nemzetközi párbeszéd mellett Magyarország fontosnak tartja a regionális szintű tárgyalásokat is, amelyek során lehetőség nyílik a jó gyakorlatok megosztására. Hazánk legközelebb a V4 plusz 4 agrárminiszteri csúcstalálkozón egyeztet a témában, miniszteri szinten - mondta a helyettes államtitkár a közlemény szerint.

Bencsik Dávid határon túli látogatása során felszólalt a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége által szervezett Agrárdigitalizációs Fórumon, Zentán. A helyettes államtitkár elmondta, hogy a kárpát-medencei gazdasági térségben is fel kell venni a versenyt a nemzetközi konkurenciával, amihez komoly segítséget nyújt a magyar kormány - írta az AM.

A szemünk előtt alakul át az agráriumban használt technológia, amelyhez a célzott támogatások nem csak a technológiai szintet emelik, de garantálják az agrárifjúság- és társadalom megerősödését is. Ez pedig már nemzetpolitikai kategória

 - idézi a közlemény Bencsik Dávidot. A Vajdasági Gazdaságfejlesztési Program és a Prosperitati Alapítvány példaértékű stratégiai építkezést és értékteremtő fejlesztéseket valósít meg. A Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége az egyik legfőbb partnerünk abban, hogy a segítség jókor, jó helyre érkezzen. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Zentai Konzultációs Központja is hozzájárul az agrárifjúság esélyeinek növeléséhez és a XXI. századi agrártudás megszerzéséhez - zárta beszédét a nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár az AM közleménye szerint.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben