Új hitelprogramot indít a fiatal gazdáknak az Európai Bizottság

agrarszektor.hu
Egymilliárd eurós hitelprogramot indít fiatal gazdáknak az Európai Beruházási Bank és az Európai Bizottság a 2020 utáni időszakra. Az agrárügyi biztos szerint kiemelten fogják a fiatal gazdákat támogatni.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az Európai Bizottság közleménye szerint az Európai Unióban működő fiatal gazdák hitelkérelmeinek 27%-át a bankok elutasították 2017-ben, míg más gazdaságok esetében ez az arány csak 9%. A csomag célja, hogy megnövelje az EU-s forrásokhoz való hozzájutást az uniós gazdálkodók, főleg a fiatalok számára. Mindenről Phil Hogan, agrárügyekért felelős biztos és az Európai Beruházási Bank (EBB) elnökhelyettese, Andrew McDowell beszélt, amikor bemutatták a programot hétfőn.

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A konferencia napirendre veszi az agrárium legjelentősebb és legaktuálisabb témáit az ágazat csúcsvezetőinek és döntéshozóinak részvételével. Szó lesz a magyar agrárgazdaság agrárpolitikai célkitűzéseiről, a nagy horderejű földszabályozási változásokról, a nyereséges növénytermelés alapvető feltételeiről és az állattenyésztés előtt álló fejlesztési-piaci lehetőségekről. A konferencia a Hajdúsági Expó programsorozatába illeszkedik, amely a térség legnagyobb agrárkiállításával és gépshow-jával is várja az érdeklődőket. Az augusztus 9-i konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!
 
A tőkéhez való hozzájutás rendkívül fontos; gyakran a tőkehiány jelenti a legnagyobb akadályt, hogy a fiatalok ezt a szakmát válasszák. Az európai gazdák 11%-a 40 év alatti. Az Európai Bizottság és a 2020 utáni közös agrárpolitika egyik prioritása, hogy őket támogassuk

- mondta Phil Hogan agrárügyi biztos. A programot tagállami szinten a bankok és hitelcégek kezelik; a Bizottság azt ígéri, hogy olyan hitelkonstrukciókat dolgoznak ki, amelyek elég rugalmasan kezelik azt is, ha nehezebb időszak köszönt rá a gazdálkodókra - írta a Business Review.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?