2022. augusztus 11. csütörtök Zsuzsanna, Tiborc

Hírek - Agrárpénzek

Új hitelprogramot indít a fiatal gazdáknak az Európai Bizottság

Egymilliárd eurós hitelprogramot indít fiatal gazdáknak az Európai Beruházási Bank és az Európai Bizottság a 2020 utáni időszakra. Az agrárügyi biztos szerint kiemelten fogják a fiatal gazdákat támogatni.
 
 

Az Európai Bizottság közleménye szerint az Európai Unióban működő fiatal gazdák hitelkérelmeinek 27%-át a bankok elutasították 2017-ben, míg más gazdaságok esetében ez az arány csak 9%. A csomag célja, hogy megnövelje az EU-s forrásokhoz való hozzájutást az uniós gazdálkodók, főleg a fiatalok számára. Mindenről Phil Hogan, agrárügyekért felelős biztos és az Európai Beruházási Bank (EBB) elnökhelyettese, Andrew McDowell beszélt, amikor bemutatták a programot hétfőn.

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A konferencia napirendre veszi az agrárium legjelentősebb és legaktuálisabb témáit az ágazat csúcsvezetőinek és döntéshozóinak részvételével. Szó lesz a magyar agrárgazdaság agrárpolitikai célkitűzéseiről, a nagy horderejű földszabályozási változásokról, a nyereséges növénytermelés alapvető feltételeiről és az állattenyésztés előtt álló fejlesztési-piaci lehetőségekről. A konferencia a Hajdúsági Expó programsorozatába illeszkedik, amely a térség legnagyobb agrárkiállításával és gépshow-jával is várja az érdeklődőket. Az augusztus 9-i konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!
Phil Hogan, az EB agrárügyekért felelős biztosa (Fotó: Europost.eu)

A tőkéhez való hozzájutás rendkívül fontos; gyakran a tőkehiány jelenti a legnagyobb akadályt, hogy a fiatalok ezt a szakmát válasszák. Az európai gazdák 11%-a 40 év alatti. Az Európai Bizottság és a 2020 utáni közös agrárpolitika egyik prioritása, hogy őket támogassuk

– mondta Phil Hogan agrárügyi biztos. A programot tagállami szinten a bankok és hitelcégek kezelik; a Bizottság azt ígéri, hogy olyan hitelkonstrukciókat dolgoznak ki, amelyek elég rugalmasan kezelik azt is, ha nehezebb időszak köszönt rá a gazdálkodókra – írta a Business Review.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2022

  Az év legkiemelkedőbb agráreseménye a hazai szereplőknek!

  Sustainable World 2022

  Ismét jön a fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án!