Kazah juhok: Lázár Fazekassal levelezik

agrarszektor.hu
Levélben kérte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter Fazekas Sándor földművelésügyi minisztertől, hogy Mucsi Imre professzor kapja meg az őt megillető összeget a kazah juhokról készült tanulmány miatt. Korábbi hírek szerint a Földművelésügyi Minisztérium (FM) háttérintézményei a kazah agrárgazdaságról csaknem 40 millió forintért rendeltek meg tanulmányokat, de a juhtenyésztésről szóló részt a megbízott cég Mucsi Imre könyvéből plagizálta. Lázár János szerint a "karcagi plagizáló" is elismerte az esetet, de még ő sem jutott pénzhez.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Baj van a szerződés teljesítésével - fogalmazott Lázár János kormányinfós tájékoztatóján azzal kapcsolatban, hogy a Földművelésügyi Minisztérium háttérintézményei a kormány "keleti nyitás politikájának" részeként csaknem 40 millió forintért rendeltek meg tanulmányokat a kazah agrárgazdaságról, így az ottani juhtenyésztésről is. A Bors korábban arról számolt be, hogy a tárca a megbízásokat a Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Zrt.-nek adta, amelynek vezetője Horváth László, Kazahsztán tiszteletbeli konzulja. Később azonban kiderült, hogy a juhtenyésztésről elkészített tanulmányt Mucsi Imre hódmezővásárhelyi professzor könyvéből plagizálták.

Lázár János levelet írt Fazekas Sándornak annak érdekében, hogy a plagizálás miatt Mucsi Imre jusson az őt megillető összeghez, mivel az "ő tanulmányát használták fel, szerződést kötöttek és pénzt kapnak". Fazekas Sándor ugyanakkor a napokban úgy foglalt állást, hogy "ez az ügy nem az FM ügye, nem a minisztérium témája, a szerzőknek egymás között kell megállapodniuk". Lázár János szerint a "karcagi plagizáló" elismerte a plagizálás tényét, de még ő sem jutott pénzhez.

A minisztérium háttérintézményei a kazah agrárlogisztikai fejlesztési lehetőségekről, a juhtenyésztésről, a húsmarha-termelésről, az olajtartalmú növények termeléséről és a talajművelésről rendeltek meg tanulmányokat. A szerződések bruttó 39,9 millió forintról szóltak.

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?